Visuri și vise – pe același maidan – se împletesc în oameni

Despre visuri și vise ar fi multe de spus. Dar câteva lucruri sunt atât de clare! Și totuși atât de confuze, de neînțeles chiar. Paradoxuri. Normale – banale – prezente – absente. Jocuri de cuvinte – aparente.

Se știe că sunt visuri ce se împlinesc doar celor ce vor. Visele – celor ce visează

Realul ți-l alegi singur, de cele mai multe ori. Și-l construiești așa cum vrei. Cărămidă după cărămidă. Ca un joc de Lego. Sau ca un puzzle – așa e viata. Nimic nu e întâmplător. Doar pare a fi. Câteodată. Cum reacționezi, ține de tine. Faptele sunt aceleași.

Într-adevăr, cei din jur pot influența. Mult sau puțin, în funcție de cum li se permite să o facă. Conștient – inconștient. Oare cât la sută e cât?

Visurile se împlinesc atunci când trebuie. Doar dacă trebuie. Sau dacă vrem cu adevărat. Visele există când dormim. Sau când ni le amintim. Diferența dintre ele este una subtilă. Prea subtilă. Poate de asta sunt confundate atât de des în exprimare și înțeles. Un lucru au totuși în comun: irealul prezentului. Și pe alocuri idealul. Fiecare se împlinește la un moment dat. Sau nu. Cine știe…

Visuri sau vise, ne lovim de ele zilnic. Ori noapte de noapte, fie că dormim sau nu – după caz. Chiar, tu ai insomnii? Dar un vis? Dacă da, de care? Și când cade câte o stea, îți pui vreo dorință? Sau lași licuricii să le fure din cădere doar pentru ei?

Prostii! Oamenii nu mai au timp de prostii. Desi încă visează cu ochii deschiși. Însă pe ascuns mai mult. Atunci când nu-i vede nimeni. Și nu e greșit. Nici corect. E pur și simplu. Cum? Alegerea e personală.

Totuși, un lucru rămâne bun de știut uneori: Dacă închizi ochii, sunt vise. Dacă-i deschizi – visuri. Iar ambele variante, odată împlinite, devin amintiri.

47 thoughts on “Visuri și vise – pe același maidan – se împletesc în oameni

  1. Vise si visuri 🙂 pe unele le visam noaptea si pe celelalte le realizam unul cate unul ;;) toate la timpul lor ! Frumos spus 🙂 Great article! 🎀

  2. Am trecut de la cosmaruri la vise, am trecut printr-o perioada foarte grea, fizic si psihic, acum totul a reintrat in normal. Aveam nopti fie cu cosmaruri, fie cu insomnii. Ce bine e sa visezi si sa dormi linistit.
    Cat despre visuri, e bine sa le avem, datorita lor avem curaj si entuziasm sa mergem mai departe si sa luptam pentru ce ne dorim.

  3. Am avut un prieten care spunea că el nu are vise/visuri! El dacă-și dorește ceva, trece la treabă!
    Eu, dimpotrivă, nu m-aș recunoaște dacă n-aș avea vise/visuri , unele dintre ele, majoritatea, de fapt, de ce sa nu recunosc, irealizabile! 😀

    1. Visele apar și involuntar, când dormim. Visuri… mi-e greu să cred că există oameni care nu au, altfel ce ar mai căuta să împlinească?

  4. Eu chiar cred in stransa legatura dintre vis si realitate! Imi place articolul tau, are multe trimiteri. Foarte interesante emotiile pe care le transmiti 🙂

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress