Celor ce cred că ei da și unii nu… deși suntem la fel

Celor ce cred că ei da și unii nu

Celor ce cred că ei da și unii nu: Sunt diferită și sunt și ca tine!

Știu, știu… Tu nu mă consideri așa. Mă vezi doar diferită și atât. Ba nu, stai, mă vezi mai prejos, de fapt. Dar știi de ce? Pentru că tu stai în picioare și de sus nu se vede totul atât de clar cum se vede de aici, de jos, de unde stau eu.

Stau jos, da… Dar nu sunt mai prejos și până la urmă, tu cu ce ești mai presus decât mine când mă desconsideri? Și pentru ce? Doar pentru simplul fapt că tu poți umbla cu capul în nori iar eu sunt cu picioarele puțin deasupra pământului pe care nu-l pot atinge cu tălpile?

Sunt cu roțile pe pământ și nu cu capul în nori, dar uneori căderea e în sus… Ști? Lasă, nu te obosi, n-ai să înțelegi ce am vrut să spun aici, ești o persoană prea ocupată să te lauzi cu lucrurile pe care le ai fără pic de efort și chiar fără un merit anume.

Te bucuri că poți obține ușor lucruri și când vezi că și alții, mai prejos decât tine, le obțin, te superi și vrei să le furi pentru tine. Ha! Ce ironie a sorții! Exact pe tine, care pretinzi că ai dreptu’ la tot (doar pentru că ai primit mai mult până acum), să te „învingă” una mai prejos decât tine?! Grav! 

Într-adevăr, trebuie să lupți și să bagi bețe în roate unei persoane mai slabe decât tine. Dar curios e că dacă unei astfel de persoane nu-i poți face față, nu văd cum te-ai descurca cu una mai „bună” ca tine.

Până una alta, desconsideră-mă în continuare, te pricepi la asta și pare că-ți aduce fericirea gândul că tu nu ești ca mine. Să știi că și eu mă bucur de asta… Doar așa, ca să știi. 

Iar celor ca tine, celor ce cred că ei da și unii nu, le spun doar atât: roata se poate întoarce oricând, iar dacă se întâmplă asta, mai bine ar face să-și păstreze numărătoarea pentru spițele vieții lor de atunci și să nu le mai numere pe ale altora inutil. Zic și eu.

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress