Este în regulă să nu ne placă toată lumea

Este în regulă să nu ne placă toată lumea. Și normal, după cum nici noi nu putem place pe toată lumea, la rândul nostru nu ar avea rost să ne simțim discriminați doar pentru că unii oameni nu ne plac.

În viață, mereu avem alegeri de făcut, corect? Iar atunci când noi alegem să nu avem de-a face cu anumiți oameni, din diverse motive, mai mult sau mai puțin justificate, ni se pare că procedăm cum este mai bine pentru noi și prin urmare nu ar trebui ca alții să ne judece sau să ne facă morală. Treaba, însă, se schimbă nițel atunci când noi nu facem parte din alegerile cuiva.

De ce? Pentru că ego-ul nostru are de suferit, pentru că aproape fiecare, la un moment dat în viață, crede despre sine că este bun, frumos etc și nu merită să fie dat la o parte în baza unor criterii nejustificate, după cum considerăm noi.

Cu alte cuvinte, este ok să nu acceptăm pe oricine în viața noastră, însă nu e ok ca noi să nu fim primiți cu brațele deschise în viețile celorlalți, chiar și fără vreun merit, ci doar așa, că suntem și că vrem.

Se spune că pentru a evolua este nevoie să ne înconjurăm doar de oameni superiori nouă și să nu pierdem vremea cu cei considerați inferiori. Dar dacă toți cei care sunt mai sus decât noi nu ar  privi uneori în jos, să dea o mână de ajutor, noi cum am reuși să învățăm să urcăm unde sunt ei?

De ce credem că ni se cuvine totul fără a fi dispuși să împărțim prea multe cu cei desconsiderați?

Viața are urcușuri și coborâșuri și chiar dacă este un clișeu, acest fapt este cât se poate de real. Nu putem pretinde totul în timp ce oferim doar jumătăți și doar celor aleși. E tare ușor să fim prietenii celor de la care putem obține ceva, însă prea greu pare să fie să alegem să fim cârja de sprijin a celui ce nu știe sau nu poate să se țină singur pe picioare.

E aproape ca și cum un BMW se rușinează fiind lângă o Dacie la același semafor, neluând în seamă că deși sunt mașini atât de diferite în aparență, sunt, totuși, atât de la fel… Dar este în regulă să nu ne placă toată lumea. Nici noi nu putem place pe toată lumea și în plus, cineva trebuie să primească roșii coapte în cap, că doar e funny, atâta vreme cât noi suntem cei care le aruncăm.

4 thoughts on “Este în regulă să nu ne placă toată lumea

  1. Cat adevar! De altfel nu asta e frumusetea si esenta umana? Suntem atat de diferiti, nu are cum sa ne placa la toti acelasi lucru, asadar da, este in regula sa nu ne placa…

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress