Știai asta, cum că produsele testate pe animale dăunează (și) omului?

Folosind produse testate pe animale facem rău nu doar altor ființe, ci ne facem rău și nouă și asta fără ca măcar să conștientizăm. Știai asta?

Ar trebui să ne dea de gândit că dacă un brand alege să facă teste pe animale și nu respectă viața acestor ființe, s-ar putea ca nici față de viața omului să nu manifeste vreun interes aparte.

Și oare de ce ar fi necesară testarea unui produs sută la sută natural pe un biet animal dacă produsul respectiv este din plante, de exemplu, și nu are ce rău să facă?

Produsele vegane, în general, au și ele ceva chimicale, însă acestea nu sunt toxice și nu implică testarea pe animale, ceea ce, personal, consider un lucru bun.

În plus, niciun test efectuat asupra animalelor nu poate fi sigur pentru om, iar produsele chimice alese pot provoca daune grave pentru organismul uman. Știai asta?

De reținut ar fi și faptul că putem lăsa moștenire unele mutații genetice asupra copiilor noștri, fiindcă anumite elemente toxice pot rămâne în corpul mamei și apoi transmise sub această formă. Plus că, dacă și copiii vor utiliza apoi produse chimice, cu fiecare generație oamenii vor fi tot mai slăbiți și mai bolnăvicioși, lucru deja observabil. 

Însă nu doar produsele chimice precum produsele de îngrijire personală și frumusețe sau produsele de îngrijire a locuinței ne pot îmbolnăvi, ci, după cum știm, și ceea ce alegem să mâncăm ne poate duce în aceeași direcție. Dar știai asta, cred.

Din păcate, puțini sunt cei care aleg să nu-și testeze produsele pe animale, iar acele produse sunt, de multe ori, exact acelea care nu conțin ingrediente revoluționare.

Știu că e greu acum să renunțăm la anumite branduri care ne-au intrat în obișnuință, însă dacă vrem să avem un stil de viață mai sănătos, ar trebui să încercăm să căutăm produse care au puține ingrediente, mai puține chimicale decât majoritatea produselor și ar fi bine dacă pe etichete ar și scrie clar și real că sunt produse netestate pe animale. Și dacă ar mai fi și vegane, ar fi ideale.

De regulă, produsele fără ingrediente noi și revoluționare sunt mult mai benefice sănătății noastre și astfel protejăm și animăluțele, scutindu-le de o inutilă suferință și obținem și frumusețea mult dorită, care, după cum vedem, poate exista și fără cruzime.

Dacă știai asta, sau nu, te invit ca de acum înainte să facem alegeri bune pentru noi și tot ce ne înconjoară!

 

35 thoughts on “Știai asta, cum că produsele testate pe animale dăunează (și) omului?

  1. ar fi si mai bine daca noi am protesta la aceste practici nemacumparand produsele. mi se pare o cruzime sa testezi un produs pe un animal. ori testeaza-l pe om, ori nu-l mai face! ce vina are saraca fiinta?

  2. Felicitari pentru articol, ai atins un punct sensibil in industria produselor cosmetice din ziua de azi. Este intr-adevar o reala problema si putem ajuta si noi, la nimicirea brandurilor care testeaza pe animale, necumparandu-le produsele. Eu sincer, de cand ma dedic blogului mai mult timp, am invatat o multime de chestii si sunt mult mai atenta la ce cumpar si pe ce decid sa dau banii. Ideea cu produsele vegane imi surade foarte mult si mi-ar placea sa vad, poate in cativa ani, ca sunt foarte populare si din ce in ce mai des cumparate.

  3. De multe ori pe etichetă scrie una și în realitate e altceva. Sunt și produse care se vând a fi vegane și nu sunt. Din punctul meu de vedere, ne putem proteja, dar cu cât stăm mai mult într-un balon protector, cu atât vom deveni mai vulnerabili la alte chimicale din aer.

  4. Pentru ca se gandesc la bani, asta e singurul motiv. E mai usor/ieftin sa folosesti animale pe post de cobai decat sa platesti analize detaliate sau cine stie ce teste trebuie facute pentru a verifica aceste produse.

  5. Ar fi bine dacă problema elaborării medicamentelor ar fi atât de simplă,să știi că și cel ai banal ceai-de tei,de mușețel etc-poate fi toxic?foarte multe plante sunt toxice.Elaborarea unui medicament este o muncă foarte complexă care necesita o mare diversitate de cunoștințe,ele se testează prin multe metode,din păcate pentru aceasta s-au folosit mulți oameni:condamnați etc.mulți care nici nu au știut că sunt cobai,ce mai problema este complicată, realitatea este că umblăm disperați după orice medicament când cineva drag se îmbolnăvește:copii,părinți,frați, soți, soții…

  6. Vivisecția este o metodă de cercetare care permite utilizarea animalelor vii în scopul dezvoltării cunoştințelor biomedicale. O nouă susbstanță sau un nou medicament sunt în mod obligatoriu, prin lege, testate pe animale înaintea introducerii lor pe piață.
    S-a demonstrat însă că acest tip de cercetare pe bază de animale este nu numai inutilă, ci şi periculoasă şi iluzorie, pentru că e fondată pe o eroare de ordin metodologic, care consideră animalele drept un model fiabil pentru om. Or, în realitate, nicio specie animală nu serveşte ca model pentru o alta, iar concordanțele între două specii, atunci când se pot verifica, nu sunt evidente decât a posteriori.

  7. Nu sunt de acord cu testarea pe animale, dar din pacate nu doar produsele de frumusete fac asta si din cate stiu eu le este greu sa testeze altfel. Din pacate.

  8. Sa spun drept nu stiu care branduri isi testeaza cosmeticele pe animale sau stiu foarte putine. De exemplu mi-a zis fie-mea dupa ce-mi luasem ceva de la L oreal ca ei testeaza si m-a certat ca nu stiu. Exista pe undeva o lista cu brandurile acestea? Eu stiu doar Avon, Elmiplant si L oreal.

  9. si oare chiar stim sigur care sunt produsele netestate? eu am ajuns sa nu mai cred multe!
    chiar, exista o lista undeva? ar fi interesant de cercetat!

  10. Un articol foarte interesant,doar ca… in momentul in care ajungem sa fim intr-o situatie in care viata noastra depinde de un medicament ,nu ne mai intereseaza decat daca acesta functioneaza.Cred insa ca produsele cosmetice nu ar trebui testate pe animale pentru ca nu reprezinta o conditie de viata si de moarte folosirea unei crème cu coenzima Q10(de ex)..oricum un subiect destul de fragil…

  11. Este o crima si niciodata nu am mai putut cumpara acel produs daca am aflat ca este testat pe animale. Este de o cruzime rara. am cunoscut si oameni pe pielea carora s-au testat diverse creme si le-au creat probleme.

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress