Mulțumind părinților poți CÂȘTIGA satisfacție sufletească și premii a câte 500 de lei fiecare

Părinții sunt primele modele din viața fiecărui om mare de azi. În copilărie, adesea, se spun cele mai frumoase povești și se scriu istorii. Se păstrează amintiri cu zâne, p(ă)rinți și supereroi. Mulțumind părinților e măcar puțin din tot ce putem da la schimb pentru tot ce ne-au oferit ei.

Nimic nu se compară cu perioada copilăriei.

Pe atunci tata mă lua de la grădiniță cu bicicleta. Mă punea pe portbagajul bicicletei și făceam raliuri până acasă. Mama făcea câte o prăjitură în fiecare duminică și două feluri de mâncare. Tata știa să repare orice se strica prin casă, iar eu îl vedeam cel mai frumos și cel mai deștept din lume. Nimeni nu era ca el și aveam grijă să afle toată lumea asta.

Mama avea grijă să fie totul curat și în ordine, casa primitoare și copiii fericiți.

Apoi am crescut, nu o mai prea ascultam, dar ea nu s-a supărat. Sau i-a trecut repede, oricum. Doar o fată avea, nu? Și doi băieți mai năzdrăvani. Dar cum să țină supărare pe noi? Ne iubea prea mult.

Mie mama mi-a făcut toate voile. M-a dus peste tot unde am vrut și nu mi-a refuzat nimic. Multă lume spunea că mă răsfață prea mult, dar ei nu i-a păsat și m-a răsfățat și mai mult.

În clasa întâi, iarna, părinții veneau la școală după copiii lor cu săniile. Mama împingea la scaunul meu rulant. Pe zăpadă. Până într-o zi, când a alunecat cu mine pe gheață. Atunci putea să renunțe. Că doar vedea că e prea greu. Dar nu. A dat pentru permis, tata a reușit să cumpere o mașină și astfel am ajuns să finalizez chiar studiile superioare.

Pentru asta îi mulțumesc eu unei mame. Mamei mele.

Că mi-a fost sprijin. Că mi-a fost mamă. Că mi-a fost prietenă. Că mi-a fost mâini să mă îngrijesc și picioare să umblu. Și nu doar în copilărie, ci o viață.

Că m-a purtat în spate, cu dureri, în sus și în jos pe scări. Îi mulțumesc mamei mele că m-a iubit și mă iubește mai mult ca pe ea însăși. Că, practic, a renunțat la viața ei personală pentru mine, când putea să mă ducă undeva într-un centru sau școală specială, cum i s-a tot spus de atâtea ori să facă.

Îi mulțumesc tatălui meu că a înțeles și că ne-a susținut de fiecare dată când trebuia să plecăm la recuperare.

Le mulțumesc părinților mei că au rămas împreună la bine și la greu, așa cum au promis în fața lui Dumnezeu.

Le mulțumesc pentru că au făcut mai mult decât strictul necesar pentru mine. Le mulțumesc că m-au lăsat să decid singură ce vreau. Și nu doar atât. M-au și ajutat să fac tot ce mi-am dorit.

Dar în special, îi mulțumesc acestei mame „nebune” după copiii ei.

Mame sunt multe, dar a mea cred că merită, poate, cel mai mult acest MULȚUMESC.

Mulțumind părinților: Acum știu că fără părinții mei nu aș fi fost cum sunt azi.

Nu aș fi avut încredere că pot mai mult decât ce se vede și nu aș fi reușit să îmi depășesc anumite limite.

Părinții mei au fost primii care au luptat pentru mine contra tuturor prejudecăților. Ei m-au învățat să accept ce nu pot schimba și să am credință, speranță și optimism.

Pentru toate astea și multe altele, vreau să le mulțumesc părinților. Așa, în văzul lumii, fiindcă astfel de părinți merită să-i știe lumea.

Părinții mei nu le au cu tehnologia și de aceea nu am scris adresându-mă la persoana a II-a. Nu vor citi, dar ei știu că îi iubesc și că le mulțumesc pentru tot ce au făcut pentru mine.

Și dacă tot ai ajuns până aici, astăzi vreau să te invit să mulțumești și tu părinților.

Și nu gratis! Pe bani, ca să le faci un cadou frumos părinților tăi și să le mulțumești mai „palpabil”.

Pe mine m-au provocat cei de la Blogal Initiative și cei de la Provident să spun lumii motivele pentru care le mulțumesc părinților mei, așa că dau și eu provocarea mai departe. Mulțumind părinților e ceva frumos, nicidecum rușinos.

Răspunde și tu la provocare și poți câștiga premii de 500 RON mulțumind părinților:

Hai că e simplu. Trebuie doar să scrii și tu motivele pentru care mulțumești părinților tăi.

Stai liniștit/ă că nu îți trebuie blog, poți face asta pe contul de Facebook. Scrii textul sau te filmezi maxim 30 de secunde (și/sau pui poze cu ai tăi, pe lângă text), dai tag paginii Multumesc Parintilor, pui hashtag cu #multumescparintilor. Apoi dai către pagină și un mesaj privat cu isprava și cu datele de contact și gata. Aștepți să fii tras/ă la sorți. Extragerea se va face în 20 aprilie 2017.

Dar mai multe detalii poți afla de aici. Baftă și spor la scris!

21 thoughts on “Mulțumind părinților poți CÂȘTIGA satisfacție sufletească și premii a câte 500 de lei fiecare

  1. Cred ca asta e rolul parintilor…sa ofere iubire, sa ajute si sa sprijine copilul in tot ce isi propune!
    Ai scris foarte frumos, emotionant si din suflet 🙂

    1. Așa ar trebui, să fie ceva implicit, dar din păcate unii părinți aleg căi mult mai ușoare pentru ei și nu le oferă copiilor un mediu normal de dezvoltare. Mulți copii cu dizabilități sunt duși în școli speciale, alții fac școală acasă, iar unii poate nu fac deloc și nu cred că e ok.

  2. Esti o persoana de milioane si mama ta este de admirat. Este o mama deosebita pentru ca a avut multe cumpene in viata peste care a trecut si a facut fata. Pentru ea, ceea ce a facut pentru tine este un lucru normal pentru ca esti fata ei, pentru ca aveai nevoie de ajutor, pentru ca dragostea de mama nu se poate explica in cuvinte.

    Ma bucur sa aud ca ai avut 2 parinti minunati care te-ai sprijinit si ca au ramas impreuna indiferent de greutatile pe care le-au avut. Tie iti doresc sa fii puternica si sa fii mereu cu capul sus! Te pup si te imbratisez cu drag

  3. Foarte frumos articolul, mi-a ajuns la inima. Nici ideea nu este rea, dar parca tot mai frumos ar fi să îi sunăm și să le spunem cât de mult îi iubim 🙂

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress