Muzica și experiența muzicală împărțită cu prietenele de-o viață

Îmi amintesc și acum perioada 3 Sud Est, Animal X sau Andre. Așa am luat eu contact, pentru prima oară, cu muzica ce îmi plăcea în copilărie. Atunci când trupa Andre a luat amploare, visul celebrității a început să curgă în rândul fetițelor Powerpuff de la acea vreme. Așa că eu, Sandy și Aldo, ne visam deja pe scenă.

Adică mno, noi de ce nu am fi putut cânta? Ba chiar încercam să ne mărim echipa. Dar cred că un pic prea tare ne-am străduit, că pe oricine aproape invitam să ni se alăture în trupă. Și atât de mult a crescut band-ul nostru… încât nimic nu s-a realizat.

Încercarea unui instrument muzical și muzica nereușită

Apoi, unul dintre frații mei mai mari și-a uitat chitara acasă când a plecat la liceu în alt oraș. Atât mi-a trebuit. Toată ziua zdrăngăneam corzile acelea zgomotoase, căci muzică, nici vorbă să iasă din mâinile mele. Mai târziu, din nou, mi-am dorit să cânt vocal. Am și vrut să dau la liceul de muzică. Ce bine că nu am făcut asta! Nu aveam voce, deși târziu am acceptat ideea.

Am zis că mai bine mă bucur doar să ascult muzica celor care se pricep să o facă. Mie nici la fluier nu-mi ieșea ce trebuie. Iar muzica clasică destul de târziu a început să îmi placă. Probabil de-odată cu poezia, că nici pentru ea nu a fost dragoste la prima vedere, ci după ce am încercat să o scriu eu abia.

Țin minte că în generală nu-mi plăcea să memorez poezii și nu puteam, cu nici un chip, să învăț notele portativului. Când ne punea să cântăm pe note, rugam o colegă să repete cu mine înainte de oră și țineam minte doar din pauza în care cântam notele și până după ora de muzică. Apoi se ștergea tot din minte ca și cum nu ar fi fost. Cred că aveam ureche muzicală pe timp limitat, altfel nu-mi explic.

Serate Muzicale în București între 1 și 9 iulie

Oricum, după ce am crescut, eu și Aldo ne-am oprit doar la ascultarea muzicii, deși ea nu cred că agreează prea mult genul clasic. În schimb Sandy, ce crezi? Nu doar că ascultă muzică clasică, ci a și luat lecții de pian și chiar se pricepe la clape. Așa că Sandy, dragă, dacă tot ești tu mai nou în București și iubești muzica clasică, ce-ar fi să ajungi la un eveniment?

Știu că pe întâi nu ești acolo, dar poate ajungi înapoi până pe 9. Că evenimentul se desfășoară între 1-9 iulie și cred că tare ți-ar mai plăcea să iei parte la a III-a ediție a Marilor Serate Muzicale ale Bucureștiului, așa-i?

Dacă mergi, poate ne povestești și nouă cum a fost cu toți acei interpreți de renume din țara noastră și din străinătate. Vorba aia, lucrările clasice sunt foarte frumoase și cred că multă lume și-ar dori să le audă interpretate într-un asemenea cadru.

Ah, dar nu am spus unde și cine organizează

Spectacolele de care ziceam vor fi între 1-6 iulie la Opera Comică pentru Copii și în perioada 7-9 iulie pe scena Ateneului Român. Primăria Municipiului București și Fundația Euterpe, în parteneriat cu Opera Comică pentru Copii, sunt organizatorii acestui eveniment.

Și sigur, cine dorește mai multe informații și/sau să fie mereu la curent cu noutățile, poate da un like aici și gata, află tot ce trebuie să știe în plus.

Cât despre tine Sandy, ști că eu și Aldo spunem mereu că muzica pe care o asculți tu e ciudată, dar o putem tolera de dragul tău. Și by the way, așteptăm să ne mai (în)cânți la orgă. Așa poate vom îndrăgi și mai mult muzica clasică. 🙂

20 thoughts on “Muzica și experiența muzicală împărțită cu prietenele de-o viață

 1. Vaai… si eu eram inebunita dupa trupa Andre cand eram mica. Le stiam toate melodiile, iar ai mei nu ezitau sa ma filmeze cand faceam spectacole prin sufragerie.😂
  Astept pareri de la eveniment!

 2. oo ce fan mare Animal x am fost si inca mai sunt, chiar si acum mai ascul melodiile lor,pacat ca n-au mai scos nimic nou de mult timp.Pe la 9-10 ani am fost si eu la vioara dar nu s-a prins nimic de mine :))

 3. Noi (copiii si cu mine, in niciun caz sotul 😛 ) ascultam si muzica clasica, dar uite ca nu am fost niciodata la un eveniment de acest gen. As merge cu ei sa vad daca le place. Mersi pentru informatii!

 4. Foarte tare evenimentul, abia aștept să citesc impresiile de după. Eu mai cochetez cu muzica, am făcut și pian când eram mică, acum mă axez doar pe partea vocală.

 5. ce vremuri… in copilarie si noi voiam sa avem trupa noastra, aveam voce, dar uite ca lucrurile au evoluat altfel.. apoi a venit adolescenta, ne-am schimbat vocile pe parcurs, si nici nu s-a mai ales nimic de visele noastre

 6. Unul dintre regretele mele este acela ca nu am urmat o cariera in muzica, voce, ureche muzicala, talent si dorinta, aveam. M-am casatorit apoi cu un chitarist, nici de data aceea nu a fost sa fie… Cred ca nu i-ar fi suras ideea de a fi impreuna si la locul de munca. :))

 7. Hihi! 😀 Lasa, ca si altii credeau ca vor ajunge scriitori celebri, aveam chiar si un carnetel cu subiectele viitoarelor romane pe scurt si cu titlurile. Un roman politist il si incepusem in tandem cu colega mea de banca, pana cand taica-meu mi-a rupt acel caiet ca luasem un 7 la romana…

 8. Mie mi-ar fi placut sa cant la pian, dar nu au mai fost locuri la scoala de muzica, iar apoi mi-a pierit interesul. M-am mai jucat eu cu vioara bunicului, dar fara efect, scartaiala, nu muzica.

 9. Ha, chiar recent am fost la una din prietenele mele la bunici si am gasit toate casetele de cand eram mici. Am ascultat toata noaptea Valahia. :))

 10. Dragut ca ai impartasit aceste informatii cu noi, poate din cititori vor merge la aceste spectacole.

 11. Un eveniment interesant la care mi-as dori sa particip. Cand eram mica eram si eu fan Andre sau Animal X pentru ca ei erau in mare voga atunci

 12. Eu ii iubesc pe 3SE si acum, am pastrat toate ,,pozicile,, de prin ziare, postere, etc 🙂 La o astfel de serata mi-as dori sa ajung si eu, dar slabe sanse ca nu sunt din Bucuresti.

 13. Mie imi place de mor muzica clasica, pacat ca evenimentele de acest gen nu sunt mai accesibile si mai dese. Nu am mai fost la ceva de genul de cel putin 4 ani.

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress