Toamna s-a lăsat pe mâna mea și uite ce outfit i-am ales

Toamna nu este neapărat anotimpul meu preferat, însă nu pot să nu-i recunosc meritele. Și dacă ea ne pune în față atâtea bunătăți și ne așterne la picioare covorul său de frunze arămii, zic să n-o lăsăm așa, dezvelită. Că i-o fi și ei frig. Mai ales că soră-sa, Iarna, stă la pândă. Iar ceața nu va fi de-ajuns pentru a o îmbrăca.

Imaginează-ți numai cum o mamă, la timpul ei, dă pruncilor tot ce are mai bun, ca la final să le trimită chiar ultima sărutare printre frunzele pierdute-n vânt… Așa-i că nu te-ar lăsa inima să rămână goală în fața gerului nemilos? După câte a făcut săraca, merită și ea măcar un anotimp de răsfăț.

Dacă toamna ar fi o persoană…

Cum probabil ai bănuit, astăzi am să transpun toamna într-o persoană. Dar nu în orice persoană, ci într-o mamă. O mamă bună care merită să fie îmbrăcată în straie noi, confortabile și frumoase.

Însă ca să nu mai pierd timpul, îți zic la ce m-am gândit: Dacă toamna ar fi o mamă activă, i-aș recomanda o pereche de jeans rupți, o bluză verde – să-i dau un pic de culoare, ghete negre și, pentru zilele (și mai) reci, un palton.

 

Sigur că paltoane sunt multe și cred că i-ar fi destul de greu să aleagă unul singur, așa că am să fac pe stilista personală până la capăt și am să-i aleg eu.

Pentru început, ce spui de acesta?

Nu-i așa că e șic? Mi se pare potrivit pentru o toamnă tânără, activă și în trend.

Sau poate că toamna mamă ar prefera un outfit puțin mai serios, cum este ținuta aceasta, de pildă:

Oricum, paltoanele sunt foarte versatile. În funcție de model, desigur, pot fi purtate atât în stil elegant/office cât și casual/sport. Și vreau ca Toamna, în acest an, să aibă cât mai multe plăceri vestimentare. Fiindcă destul și-a dezbrăcat frunzele și a rodit pentru noi.

Acum e (ano)timpul ei!

Ne dă ea un pic de frig, însă ca o mamă bună, nu face decât să ne pregătească pentru când vom da nas în nas cu iarna. Și uneori, trebuie să recunoaștem, e chiar blândă. Ne mai trimite și soare pe stradă, nu doar lacrimi din nori. Iar pentru asta o voi răsfăța cu toate paltoanele damă pe care le dorește. Exact cum ziceam, drept răsplată meritelor ei.

Cu potrivitul hainelor nu-mi fac probleme. Sunt sigură că-i vor veni mănușă toate. În caz că, totuși, ceva nu i se va asorta tenului palid-gălbui ori părului roșiatic, nu-i nimic, înlocuim sau renunțăm la ce nu-i bun și gata. Așa e cu magazinul answear.ro, iei mai multe lucruri, le încerci acasă și ce nu corespunde, trimiți înapoi.

De treaba merge bine și toamna mamă va fi puțin mai veselă odată cu noile achiziții, ar putea chiar să devină membră fidelă și să se bucure de reduceri. Hm… dar dacă apoi stă numai la cumpărături online și-și uită îndatoririle? Sau dacă nu mai vrea deloc să plece în treaba ei?

La asta nu m-am gândit până acum, însă cred că am un plan. Dacă stă în zonă mai mult decât trebuie, am să-i arăt colecția de ghete bărbați și astfel am să-i dau papucii subtil. Dar nu de tot! Doar până la anul (când voi vrea din nou s-o revăd și poate să-i arăt alte straie noi și irezistibile).

Oare se va supăra?

Ei lasă, știu eu cum e cu îmbufnările aparente ale mamelor: vin și pleacă la fel de repede precum ploaia de vară. Și până la urmă, o îmbunez eu cu niște paltoane damă iarnă cool de-i țin cald până la primăvară. Așa sigur ar deveni puțin mai zâmbitoare, după înnoirea garderobei, nu? Sau crezi că întâmplător golește toți copacii din jur? Nicidecum! Clar e un semn acolo…

Așadar, toamna mamă și-a făcut o idee, cred, despre cum ar da bine să se îmbrace în perioada asta. Dar tu, ce părere ai despre alegerile de mai sus? Crezi că i se potrivesc toamnei?

Articol scris pentru SuperBlog 2017

20 thoughts on “Toamna s-a lăsat pe mâna mea și uite ce outfit i-am ales

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress