Casa lui Christian Grey va fi reconstruită pentru alți burlaci

Astăzi voi fi mai îndrăzneață ca de obicei și voi face o provocare pe măsură. Mai exact, îmi voi pune imaginația la treabă și mă voi gândi cum cei de la AIA Proiect vor (re)construi casa unui fost burlac celebru. Și anume: casa lui Christian Grey. Mai puțin camera „de tortură”, totuși. Căci parcă aș vrea un plan puțin mai sensibil și, totodată, mai restrâns. Nu chiar așa dur și rece…

Vorba AIA, dacă și personajul în cauză și-a schimbat ideile pe parcurs și nu a mai vrut să fie singur la bătrânețe, îți imaginezi atunci un burlac de rând. Eu spun că merită și altul o șansă la confort și schimbare, nevastă și copii, nu? (Mi se pare mie, sau tocmai am făcut o nefăcută?) Anyway…

Locuință pentru burlaci și nu doar

Cred că, dacă tot e posibil ca omul să se răzgândească, cel mai bine ar fi ca locuința să aibă ceva și din farmecul feminin.

În interior, se poate păstra foarte bine aranjamentul minimalist a la Grey. Însă și modernul, spațiul generos și ferestrele extra-luminoase, trebuie neapărat să existe în continuare. Măcar ca senzație.

Cu toate că aici vorbim de o casă și nu de un apartament, așa cum are domnul menționat. – Încă mă întreb de ce nu a optat și el pentru o casă. Doar prețul, să fim serioși, e aproape rezonabil și pentru omul de rând.

Iar dacă s-ar fi uitat el aici, în lista de proiecte case, îți spun eu că nu mai făcea Penthouse între blocuri, ci venea direct în România. Sunt sigură că ar fi preferat un peisaj de vis în locul clădirilor luminate artificial de acolo.

Oricum, să zicem că-l scuzăm într-un fel. Nu avea de unde să știe că aici, la noi, există o echipă de oameni tineri și implicați cu care ar fi putut colabora. Câte case nu ar fi construit împreună… și scutea și drumuri și bani.

Nu de alta, dar AIA Proiect acoperă mai multe domenii la un loc. De la proiectare, inginerie, arhitectură, securitate împotriva incendiilor și până la performanța energetică, totul se poate lăsa pe mână lor. Și asta fără să mai amintesc de audit-ul energetic, studii de specialitate și cadastru, ori de evaluarea bunurilor sau imobilului.

Apropo, dacă tot a venit vorba, cred că i-ar fi prins bine și lui Christian Grey un evaluator ANEVAR care să-i spună clar cât valorează imobilul său și să-l facă astfel să regrete că nu a luat, la aceiași bani, mai multe proprietăți pe care să le dea în chirie sau să le ofere în scopuri umanitare. Eh, dar nu-i târziu nici acum. Echipa poate face evaluări și în timpul proiectării caselor, terenurilor libere ori diverselor clădiri comerciale. Și nici valoarea ipotecară nu scapă nebăgată în seamă.

De asta și vreau să reconstruim căminul burlacului așa cum oricine ar dori să-l aibă. Că poate-i vine vreo idee bogătanului și investește și pe aici, pe la noi. Măcar în imobiliare, dacă nu în altceva. Unele case fiind chiar mai puțin de 50 000 de euro. Ba și personalizate, după preferințele proprii, plus anumite modificări gratuite. Adică un exterior și un total alt interior, compartimentat diferit de cum apare în proiectul inițial.

Nu-i așa că e cool? Fiecare proiect de casă poate fi transformat încât să corespundă oricăror visuri, oricât de îndrăznețe ar fi ele. Și, fetelor, dacă pe Christian nu-l puteți avea, măcar casa lui s-o înlocuiți, nu? Băieți, nu fiți îmbufnați, ideea e și pentru voi, așa poate cuceriți mai ușor.

Casa la interior

Acum, că tot am intrat în detalii, vreau să mai spun câte ceva din ce aș schimba eu în casa misteriosului. Apoi trecem și la exterior.

Nu te speria, că nu am invocat puterea rozului, ci din contră, am în gând culori potrivite ambelor sexe. Mahon, alb, negru, crem… combinații de-astea simpatice. Numai bune în caz că vreun tip va vrea să se însoare și nu știe încă, dar nici bani nu ar mai cheltui după ce ar afla.

Totodată aș vrea să mai spun că bucuria de a deține o casă proprie nu cred că se compară cu nimic. Fie cât de mică. Avantajul e că o poți utila în așa fel încât să pară spațioasă cu adevărat. Dacă nu știai, află că variantele minimaliste ar fi extrem de potrivite și drăguțe pentru baie și bucătărie.

Bine, pentru dormitor aș prefera un pic mai mult spațiu, pentru că aș vrea un pat mare și modern. Și nu știu dacă vreun domn m-ar contrazice, dar sigur Anastasia lui nu ar face-o. Din contră, i-ar conveni de minune să fie primită pe o saltea moale, plină de petale de trandafir. Cu șampanie, înghețată sau fructe cu ciocolată. Ei… sună bine?

Hai-hai, termină cu prostiile, că mai am să îți zic și despre cum aș vedea eu casa omului pe dinafară. Abia acum urmează partea interesantă. Așa că lasă imaginația sau alte treburi pe mai târziu, da?

Casa la exterior

În cazul în care ai rămas până aici, îți spun că tot la AIA Proiect am găsit un plan de casă atât de fain încât trebuie să-l vezi și tu. Asta fără să mai spun că, oarecum, îmi poartă numele. Proiectul se numește Iasomie, iar eu, Iasmina. Cu alte cuvinte, ne potrivim. Fără să mai amintesc de vreo piscină, fiindcă de luăm și asta în vizor, a mea e, clar!

Și știi ce-mi mai place? Că e un proiect de casă cu un singur nivel, este modernă și se construiește în așa fel încât foarte multă lumină inundă camera de zi și bucătăria. În cazul celor două dormitoare, acestea sunt ferite de privirile curioșilor, astfel intimitatea nefiind cu nimic afectată.

Bineînțeles, casa este destinată atât burlacilor veritabili, cât și familiilor cu doi-trei membri. În caz de, știi tu, se schimbă treaba pe parcurs. Ca în cazul cuiva – „nu spui cine, persoană importantă”, cum ar spune un personaj al lui Caragiale.

Așadar, de vrei și alte detalii, intră repede pe site și apoi alege casa visurilor tale. Se acceptă modificări după propriul plac și buzunar.

Pornești de la o idee, apoi ajungi să te muți în casă nouă

Terenul și banii să fie pregătiți, că locuința se adaptează conform dimensiunilor și terenului și se predă la cheie. Mult mai ieftină, dar la fel de confortabilă precum casa domnului Grey, dacă vrei.

AIA Proiect se ocupă de tot ce ai nevoie, fără ca tu să mai trebuiască să faci drumuri și să pierzi timpul inutil. Avize, acorduri etc. Tot ei oferă consiliere și ajutor în procesul de construire, renovare sau amenajare. Plus că proiectul se va putea adapta în funcție de bugetul destinat planului și nu invers. Astfel, finanțele nu vor suferi modificări prea mari.

Asta doar așa, ca să știi! Că nu doar dacă ai avea mai mulți bani decât ai putea să cheltui ai reuși să trăiești în confortul de care se bucură alții. – Nu mai dăm nume, că nu e frumos. Știi ce zic?

A, era să uit. De ești un pic șocat și vrei, tot ei te bagă și la trei optzeci. Cu tot cu acte în regulă. Glumeam, relaxează-te. Voiam doar să mai spun că nici cu energia electrică nu trebuie să-ți bați capul. Oamenii se pot ocupa în locul tău să ai lumină la un singur clic pe perete. Dar gata, mai multe afli de pe site. Eu te las, că altfel nu mai termin să-ți spun tot ce am aflat de AIA.

Articol scris pentru cea de-a treia probă a competiției SuperBlog 2017.

26 thoughts on “Casa lui Christian Grey va fi reconstruită pentru alți burlaci

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress