Iarna nu-i ca vara, iar frigul îmi înflorește dorul de ducă

Cine a spus că iarna nu-i ca vara, dreptate a avut. Știi tu peisajele acelea mirifice, cu munți și văi albe, cu crengi prea încărcate de zăpadă și pârtii pline de schiuri și schiori? 

Ei bine, alea numai la munte le poți avea. Și pe toate, numai după ce a nins mult. Că la televizor, degeaba le privești. Nu se compară privitul cu simțitul aerului rece prin nări. Spiritul de aventură nu șade cu tine pe canapea. Și nu-l păcălești tu că floricelele de porumb sunt fulgi de nea, până-i lumea.

Știu eu că cel mai confortabil e acasă, la căldurică. Parol! Dacă nici eu nu înțeleg cum e să fii friguros, apăi nu știu cine. Eu sunt atât de iubitoare de căldură încât aș vrea să fie numai vară, chiar și iarna. Dar cum ce-i prea mult nu-i sănătos, natura știe mai bine cum să se împartă în patru părți egale și să mulțumească pe toată lumea (aproape, că uneori o mai dă și ea în bară, dar ce să-i faci? Toți greșim).

Așa că friguroasă cum sunt, m-am gândit să-mi fac și eu o dată curaj și să mă duc la mama gerului, în munți. Dar nu oriunde, ci în Poiana Brașov. Ce, crezi că nu știu că trebuie să-mi fac rezervare la un hotel din timp? Păi tu gândești că eu risc să merg atâta drum și apoi să îngheț de frig, să n-am unde dormi sau să dau bot-în-bot cu ursul?

No way, my friend! M-am pus pe căutat, că dacă voi vrea să fiu acolo când e zăpada mare, să am „bârlogul” pregătit. Știi doar că dacă te trezești în ultima zi, greu mai găsești apoi o cameră liberă în vreun hotel Poiana Brașov.

Așadar, am aflat de hotel-royal.ro

M-am uitat eu de o cazare Poiana Brașov potrivită mie și am ajuns pe site. Însă cum nu m-aș duce singură, aș avea nevoie de o cameră dublă, cu baie proprie și, dacă se poate, balcon. Dar, cel mai important, căldura nu trebuie să lipsească din interior. Nu iarna! Că destul e frig afară. Și pe cât de mult îmi place albul ei, pe atât de mult încerc să-i evit îmbrățișările reci. Adică ziua, mai e cum mai e, suntem prietene, o vizitez în gerul ei… în schimb noaptea, nu. Atunci vreau să dorm liniștită la căldură.

Vezi? Într-o așa cameră mi-ar plăcea să stau două-trei nopți. La televizor nu cred că aș avea timp să mă uit, dar bine că e acolo. Biroul mi-ar fi util. La fel și garderoba. Frigiderul, în schimb, la vară ar fi mai potrivit, deși nu mă deranjează. Cât pentru baie, o cadă ar fi numai bună pentru o îmbăiere fierbinte după o zi de plimbări prin zonă.

Locuri de vizitat ar fi destule și faine nu doar iarna

Spre exemplu aș putea merge să văd lacul Miorița, ori la Sinaia, Brașov sau la Predeal. Dar cred că dacă m-aș caza la Hotel Royal Poiana Brașov, aș prefera mai degrabă să merg cu telecabina din apropiere, sau să stau pur și simplu să mă relaxez admirând peisajul.

Oricum, încerc eu să-mi fac ceva curaj să ajung iarna la Brașov, dar parcă văd că tot vara mă va convinge mai mult. Eh, nu-i asta problema, în Poiană sau în oraș, cazări se găsesc tot anul, nu? Un mic bai ar fi cu treptele unităților de cazare. Fiind o zonă de munte, cred că în Poiana Brașov ar fi un pic mai dificil accesul pentru persoanele utilizatoare de scaun rulant.

La fel observ și la acest hotel. Cu toate că arată bine, accesul în clădire pare că se face urcând pe scări, ceea ce ar fi dificil pentru roțile mele. Mai ales iarna, când e și alunecuș. Așa că mă văd nevoită să mă gândesc mai bine dacă să ajung anul acesta în zonă sau nu. Deși parcă ar merge odată riscul. Oare aș cădea în freză sau nu? Asta nu că nu aș fi deja (puțin). Dar să fiu și la propriu… nu știu ce să zic. Adică dor de ducă am eu, în schimb de trânte nu prea.

Dar dacă tot ai ajuns cu cititul până aici, tu ce spui să fac? Ai fost la acest hotel? Ai merge? Ce sfaturi îmi dai?

Articol scris pentru SuperBlog 2017 – proba 6

19 thoughts on “Iarna nu-i ca vara, iar frigul îmi înflorește dorul de ducă

  1. Acest hotel arata de vis! Cu asemenea priveliste tot sa vina iarna, nu? In general nu prea ma incanta ideea de sezon rece, insa zilele de sarbatoare fac atmosfera magica

  2. N-am ajuns la acest hotel, dar imi place sa merg iarna la munte. Ai ce face si nu prea ai cum sa te plictisesti. Din poze, hotelul arata foarte bine si cu siguranta ai un maxim de confort

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress