Mihai Bendeac vrea să se însoare?! – Presă la rece

Ori am luat-o pe ulei, ori nu-mi explic, dar aseară am visat că Mihai Bendeac stă (să se) în-soare. (Oare doar am visat?) Și nu doar atât. Mai voia și să vină cu dom’șoara la restaurantul meu să le gătesc. – Stai! Aveam restaurant? Stai! Cine-i dânsa? Stai! Cine stă în soare noaptea?

Emoții-emoții… „Ce mă fac? Trebuie să ajungă în scurt timp și eu n-am știut nimic până azi. De ce n-a zis nimeni nimic? Și de când dă Mihai Centrul Vechi pe un restaurant abia intrat serios în pâine? Să vezi acum ce mă fac de râs. Vai de steaua mea Michelin.

Ok, stai! Nu am de ce să mă fac de comedie. Că doar nu sunt la „iUMOR” și nici n-am să mor. – Trebuie să mă calmez.Dar nu pot! Mi-am dorit atât de mult să-l văd încât… Acum nu doar c-o să-l văd cu iubită-sa, ci mai vrea și să gătesc pentru ei – Inspiră-expiră… Gata… – Hai că poți, doar ești chef la tine în bucătărie, nu?”

Ce bine că el e cu religia asta empatică. Măcar știam sigur că unul dintre cei doi nu consumă carne. Și m-am gândit că poate voia să-i dovedească viitoarei consoarte cum are mâncarea gust și altfel decât se știe. Așa că mi-am imaginat repede un meniu potrivit pentru o cină romantică, dar nu foarte sofisticată. Încercam să păstrez lucrurile simple și cât mai gustoase. Să mă complic, adică.

Meniu asiatic-francez pentru Mihai Bendeac

În primul rând, m-am îndreptat spre o salată din alge marine și avocado, stropită cu oțet de orez și cu puțin ulei de alune.

Apoi, ceva la fel de ușor, numai bun pentru partenera misterioasă: supă cremă de morcovi și crutoane din tofu, date prin susan (aici am vrut să adaug și puțin ulei de susan deasupra de supă, pentru un plus de savoare).

 

Dar fiindcă el e preferatul meu și pentru că e bărbat și nu se sătura doar cu supă, m-am pregătit să le ofer și tăieței ușor picanți, adăugând și un pic de sos de soia, ulei de chimen, dovlecel și ardei roșu (ca dragostea) și iute (ca Bendeac), plus alte mirodenii.

Iar la final, pentru a mă asigura că o cucerește definitiv, am vrut să răsfăț cuplul cu mousse de ciocolată cu afine. – Știam că asta nu dă greș niciodată.

Aveam aproape totul pregătit de marea întâlnire. Șampania era deja la rece. Doar că Mihai Bendeac nu mai venea. Se lăsa cam mult așteptat și mi-era teamă că rămân cu bunătățile negustate de omul pentru care gătisem.

Se făcea că pentru el mi-am luat și presă

Chiar și în vis îmi doream ca mâncarea să fie aspectuoasă, gustoasă și sănătoasă. Așa că pentru gătit, nu am folosit uleiuri din comerț, ci m-am folosit de presă.

Cum ce presă? N-ai auzit de presa de ulei YODA HOME PRO? Dacă nu, află că nu degeaba mi-a apărut și ea în gând la miezul nopții. Aflasem eu mai dinainte că prin acest aparat șmecher poți scoate un ulei presat la rece pur și proaspăt. O variantă de ulei fără conservanți, aditivi sau alte substanțe dăunătoare organismului.

Așa că nu e de mirare că dorința de a deține presa mi s-a transpus în vis, nu? Mai ales că nu oricui, oricând, i se întâmplă să trebuiască să prepare ceva bun pentru cineva celebru.

Bine, ai să spui că nu am gătit într-adevăr, însă visul părea extrem de real. Emoțiile la fel. Eram stresată și chiar mă bucuram că în timp ce eu pregăteam legumele, aparatul lucra singur. Știam că așa funcționează: pui susanul, alunele, chimenul sau orice altceva vrei și în 3-5 minute, ai uleiul dorit gata stors. Nu știu cum și de unde l-am luat în vis, nu cred că prinsesem promoții YODA acolo, dar cert e că îl aveam și mă bucuram de ajutorul dat de funcțiile lui.

Acum tot ce lipsea era gustarea preparatelor, însă cum ziceam, cuplul se lăsa așteptat. În acel timp mă tot gândeam cum de a trecut Bendeac peste gândul că va locui tot timpul în casă cu cineva. Și cum de a venit la mine să mănânce. „Oare va dori să-i pregătesc și meniul de nuntă? Sau dacă magia se risipește baș înainte de cină?”- Nu, te rog nu mă trezi, vreau să-l văd! Să văd cine a reușit să fure inima burlacului…

Din nou emoții

Ușile restaurantului s-au deschis și, în slow motion, Mihai Bendeac venea spre mine. – Singur? O, asta-i de bine. – Avea trandafiri în mână și era tot îmbrăcat în negru. Era elegant și sigur pe el. În schimb eu, când l-am văzut, m-am tăiat ca maioneza.

Ajuns puțin mai aproape, m-a privit un moment… după, s-a uitat în spate, peste umăr, și, cu vocea lui suavă, a strigat: „Danelo!, ăsta-i localu’ cu anvelopa?” – întorcându-și capul spre mine, a continuat – „E frumos acilișea,” – apoi din nou spre intrare – „da’ cu florile ce fac?” Și atunci… Mi s-a rupt filmul și m-am trezit.

Articol scris pentru SuperBlog 2017 – proba 9
Foto: pixabay.com

19 thoughts on “Mihai Bendeac vrea să se însoare?! – Presă la rece

  1. mi-ai smuls cateva zambete! nu stiam ca esti fana bendeac! poti sa-mi faci meniul asta la ziua mea? nu de alta… dar arata toate intr-un mare fel! si daca pui si ulei facut cu presa aia a ta smechera…

  2. In primul rând titlul este genial. Articolul esre foarte haios, interesant interpretat și haios. Deci Bendeac tot burlac este …. mmmda! Un lucru este sigur! Am aflat cum pot obține ulei presat la rece

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress