Facem curat în suflet și în casă, vrei? Eu asta mi-aș dori

facem curat

Se spune că ne putem da seama de starea interioară a cuiva în funcție de cum are casa îngrijită. Și tind să cred asta. Pentru o casă curată, ne trebuie un suflet curat, în primul rând. Fără apăsări, fără praf de uitări și noroi peste visări. Așa că vreau să facem curat. Să aruncăm tot ce nu ne mai folosește. Tot ce ne înghesuie în colțuri zugrăvite cu reproșuri.

Trebuie să ne golim spațiul minții ocupat cu mizerii și să lăsăm sufletul să ni se deschidă precum un nufăr alb. Pentru noi prietenii, pentru noi fulgi de iubire așezați în inimi. Abia atunci vom obține un triumf cu adevărat. Și pe măsură ce ieșim de sub tocul suferinței, putem trece și la chestiuni mai practice. Mai generale, mai lumești.

Deși înțeleg că atunci când ești într-o stare neplăcută, numai de treabă nu-ți arde. Și riști s-o faci pe jumătate, de te apuci de ea. Ori n-o faci deloc. Însă dezordinea poate înrăutăți lucrurile. Pe când mirosul proaspăt, ajută un pic la schimbarea stării de spirit. Așa că trebuie să facem curat! Și în suflet și în casă.

Să facem curat pe ritmul muzicii, dacă altfel e greu

Muzica nu este doar medicament pentru suflet, ci și ocazia de a face mișcare. Iar dacă mai combinăm și treaba, asta-i cheia transformării. Le avem pe toate la pachet. Doar planul de bătaie mai trebuie pus la punct.

Câte nu sunt într-o casă… și fiecare lucru trebuie luat la curățat cu atenție. De la spălatul ferestrelor, la dat cu aspiratorul și șters faianța, gresia și parchetul, până la praful de pe mobilier și alte obiecte electrocasnice sau nu.

Într-o casă unde există covoare, e și mai dificil un pic. Fiindcă ele mai strâng și pete uneori, nu doar pași ai celor ce au intrat încălțați până-n suflet. La fel se întâmplă și cu alte textile. Și nici canapeaua nu ar scăpa ușor după o petrecere cu vin, spre exemplu.

Deși noi am reuși să scăpăm ieftin – La propriu și la figurat

nufar scos peteCu Nufăr Scos Pete toate culorile redevin curate. Pare să acționeze rapid și simplu acest produs, pentru orice fel de țesătură. Mi-aș dori să-ți spun că și pentru purificarea spiritului funcționează la fel de bine. Aș vrea să fac curățenia mai ușoară și în această privință, dar nu pot. Cei care sunt experți în curățenie, încă nu au inventat soluții pentru spălarea inimii albastre. Așa că trebuie să ne mulțumim cu produse care sunt eficiente doar în curățenia generală a locuinței.

Măcar atât! Astfel avem timp să ne ocupăm și de alte lucruri plăcute nouă, odată terminată treaba cu succes. Și-apoi, când vom avea totul pus la punct, aprindem lumânărele sau ne putem bucura de miros de portocale… Acesta e mirosul iernii ce stă să bată la ușă. Curat, proaspăt și rece.

Dar de data asta nu vine să ia, ci să dea. Să bucure sufletele adunate în casa proaspăt aranjată pentru stat la povești și lumini. Să facem curat! Asta îmi doresc acum…

Articol scris pentru SuperBlog 2017 – proba 22

16 thoughts on “Facem curat în suflet și în casă, vrei? Eu asta mi-aș dori

  1. Eu fac curat în casă când simt că am energie pentru asta și când vreau sa îmi distrag atentia de la alte probleme.

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress