Aroma ei, gustul, culoarea, te-îmbie s-o bei fără să vrei

aroma ei

Visez la dimineți pline. Pline ochi de nămeți de înghețată care nu se topesc. Decât de drag. De dragul de a simți aroma ei. A dragostei. Și a cafelei proaspăt preparată.

Am mai scris în trecut și despre ce efecte negative ar putea avea licoarea neagră asupra noastră. N-am să neg asta. Doar că îmi dau seama că și mie-mi place cafeaua. De când mă știu i-am adorat mirosul și am înțeles că negru e o culoare veselă de fapt. Și cred și eu. La câtă energie ai când bei cafea, nici nu-i de mirare.

Ca să fiu sinceră, pe mine mă agită cam mult această băutură. Dar tot îmi place. Și mai scap câte una pe sub cerul gurii. Apoi văd stele colorate și mă strufoc să ajung la ele. Când observ că nu reușesc, îmi promit că nu mai beau. Până data viitoare, când iar vreau să-mi iau zborul de pe scaun și nu știu cum să fac.

Cafea la birou îmi trebuie, cafea boabe îmi iau. Măcar pentru căile olfactive, dacă cele gustative fac front comun cu energia în exces. Sau să-mi construiesc o căsuță de vis. – Ca la grădiniță, când am convins mai mulți copii să ne schițăm o casă mare din boabele ademenitoare. Și a ieșit ceva drăguț și lăudabil. Munca în echipă a fost apreciată și bucuria noastră maximă. Iar ideea mi-a venit instant, ca o cafea. Aroma ei m-a făcut să visez la o casă magică. Cu paturi din ciocolată, turtă dulce sau înghețată. La fel ca în prezent.

cafeaDoar că acum sunt populare și acele monodoze cafea. Pe lângă cafeaua boabe ce-mi aduce aminte de ibricul mamei de pe ochiul aragazului. Un lucru e clar, însă: Indiferent dacă e proaspăt râșnită sau nu, ori de modul de preparare, aroma ei rămâne inconfundabilă. Și la fel de îmbietoare, chiar și pentru unii care nu (prea) consumă.

Asta fără să mai pui dulciurile ce se pot obține prin adăugarea cafelei… Îmi plouă în gură deja, așa că mă opresc aici.

Articol scris pentru SuperBlog 2017 – proba 23

20 thoughts on “Aroma ei, gustul, culoarea, te-îmbie s-o bei fără să vrei

  1. Cafeaua, ca si tigara de altfel, este buna in orice moment al zilei. De fiecare data are o savoare aparte si este buna si pe fond nervos, dar si de bucurie, stres, etc. Eu o ador in combinatie cu laptele. este absolut delicioasa

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress