5 minute devin „un veac de singurătate” când ai de așteptat

5 minute

Dacă o femeie spune că e pregătită în 5 minute, păi să o crezi! Chiar nu trebuie să o deranjezi la fiecare jumătate de oră cu întrebări precum: „ești gata?” sau „cât mai ai?”

Iar de ne-am lămurit cu asta, să știi că nici bărbații nu sunt gata în 5 minute cum zic. Mai nou au și ei păr de îndreptat cu placa, sprâncene de aranjat, epilat, haine de căutat în șifonier. Și multe altele. Bărbatul de azi tinde să empatizeze destul de mult cu femeia și să o copieze chiar. Sigur, nu toți se efeminează, însă aranjați, mai toți vor să fie. Și n-ar fi nimic de zis oricum, dacă n-ar dura prea mult dichisul. 

S-au dus vremurile când 5 minute însemnau exact atât: 5 minute

Asta dacă au existat vreodată. Cel puțin, așa spune legenda, c-ar fi fost. Pe când acum, ai avea timp să citești „Un veac de singurătate” așteptând.

Cum i s-a întâmplat și lui Ionică zilele trecute. Credea că are totul pregătit, inclusiv nevasta, iar tot ce rămânea de făcut era să se schimbe și să plece. S-a schimbat omul, într-adevăr, dar la față. Căci ajuns acasă, s-a izbit cu putere de cele 5 minute ale neveste-si.

– Dar ce-ai dragă, ce intri ca un taifun?

– Tu abia acum faci duș?! O să dureze o veșnicie până îți usuci și întinzi părul!

– Stai liniștit, că imediat rezolv. Între timp, zi-mi și mie care dintre bluze îți place mai mult. Sau să-mi iau cămașă?

– Ia ce vrei, dar mai repede că întârziem! Hainele mele unde sunt?

– Unde le-ai lăsat… în dulap, evident!

– Hei, aici sunt numai pantofi de damă! Ce-ai făcut cu lucrurile mele, femeie?

– Ia calmează-te! Am făcut doar niște schimbări. Ies în 5 minute să-ți dau ce-ți trebuie.

Și așa, tot așteptând, s-au făcut două ore. Poate trei. Deja săracul adormise. Apoi nevastă-sa, nervoasă că i se cam electriza pleata și că nu mai avea ulei pentru vârfuri, l-a trezit aruncându-i țoalele în brațe.

– Hai odată, ne mișcăm și noi mai cu talent?! În 5 minute să fii gata! Că trebuie să trec și pe la soră-mea să-mi dau cu ulei pe păr.

Ionică, buimăcit de somn, s-a conformat. Și-a făcut în 2 minute duș. În 3 s-a îmbrăcat și aranjat. Iar în 5 minute era gata de plecare spre locul de întâlnire stabilit de colegii femeii. Că doar ce era să facă? De ceartă nu mai era vreme.

Articol scris pentru SuperBlog 2017 – proba 25

19 thoughts on “5 minute devin „un veac de singurătate” când ai de așteptat

  1. Unde se grăbea așa Ionică?
    Cu alte cuvinte, eu reusesc sa termin la timp, noroc cu extensiile de gene, placa de creponat care tine parul curat si aranjat zile intregi.

  2. Pacat ca s-au dus vremurile alea, mie-mi plac japonezii, unde 5 minute inseamna fix cinci minute. Barbati care-si intind parul cu placa???! Esti sigura ca-s barbati? 😀 n-ar fi genul meu, asta cu siguranta. Pe vremea mea asa ceva se numea papițoi, nu bărbat. 🙂

  3. Eu nu sunt gata niciodata in 5 minute, recordul meu este de 15. Tin minte ca tata imi povestea ca atunci cand trebuia sa mearga cu mama undeva, el tragea un pui de somn cand ea se baga la dus si se trezea dupa 1-2 ore, stiind ca tot are timp :))

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress