Jumi-juma sau Jumanji? – din realitate în ficțiune

jumi juma jumanji

N-am văzut „Jumanji: Aventură în junglă”, pentru că abia în 29 decembrie 2017 se lansează în România. Dar până apare la cinema, mă gândeam să fac jumi-juma cu ce am aflat și să-mi imaginez versiunea mea de film. Știi tu, cum am făcut și când a venit vorba de acei cruzi extratereștri. Doar că acum e altă poveste.

Așa că de această dată voi fi Karen Gillan și mă voi pregăti de aventură. De acțiune sigur nu voi duce lipsă odată ce jungla nemiloasă va pune lianele pe mine. Sper doar să nu fiu sfâșiată de vreun crocodil înfometat. Sau măcar să am vieți de rezervă, precum o pisică sălbatică.

Știu, pare comedie să vezi o tipă alergând în cerc și țipând cât o țin plămânii după ajutor. Sigur ai crede că s-a speriat de vreun mic păianjen inofensiv. Dar nu, când o femeie zbiară, are motiv! Fii sigur de asta! Și dacă nu ești, măcar asigură-te că nu a pățit nimic înainte de a-ți da cu presupusul. Că tu n-ai văzut ditamai tarantula ce se ținea adineauri după mine, da? Abia am scăpat de ea.

Și acum mi-e teamă și am pielea de găină. Voia să mă prindă în plasa ei, dar am reușit să-i îndrept atenția spre tine. Așa că ai grijă, s-ar putea să-ți dispară zâmbetul răutăcios din colțul gurii. Mai repede decât crezi. Să vezi ce am să râd eu atunci…

Și… ă… ce sunt ăia?! Șșșerpi??? Vai! Nu! Mă simt captivă. Cum voi scăpa din asta? Aveam și eu un cititor și pe acela i l-am dat tarantulei. Cine mă mai salvează acum? Mai bine erau plante carnivore, așa le-aș fi putut tăia cu lama cuțitului de pâine. Dar fiindcă nu sunt flori cu guri căscate, trebuie să fug! Aici nu e loc de jumi-juma, de negocieri sau altele… sunt șerpi mari și veninoși, se pare. Nu e ca în jungla urbană unde poți muri trecând zebra și gata.

Ah! Dar uite o zebră adevărată. Dacă reușesc să pun mâna pe ea, poate mă va ajuta să trec de zona șerpilor. Oricum aleargă mai repede ca mine. Of… asta înseamnă că nu o pot ajunge. Crezi aș putea s-o conving cu un braț de iarbă proaspătă și verde din lumea noastră? Îmi trimiți un pic? Aș vrea măcar să încerc. Fac jumi-juma cu ea, doar-doar să vadă că sunt de-a ei și că-i merit ajutorul. Ea ar fi salvarea mea când nu mai pot fugi singură din calea pericolului.

Zebruțooo…

Articol scris pentru SuperBlog 2017 – proba 26

16 thoughts on “Jumi-juma sau Jumanji? – din realitate în ficțiune

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress