Tort din smoothie cu ciocolată neagră și fulgi de cocos

tort din smoothie

Te-ai gândit vreodată să faci tort din smoothie? Eu da. Chiar zilele trecute când am dat peste o pungă de căpșuni înghețate și niște afine.

Ideea nu mi-a venit chiar de la început. Inițial voiam să mai adăugăm niște banane, lapte de soia și gata. Dar cum plictiseala era mare, ne-am gândit apoi să experimentăm. Să ne jucăm serios adică.

Așa că peste toate cele mixate, am început să mai punem și un pic de praf de copt, și puțină făină, și un strop de bicarbonat. Apoi, compoziția obținută după încă un amestec viguros al aparatului, a fost răsturnată într-o tavă rotundă. – Peste hârtia de copt așezată dinainte. Am presărat miez de nucă și totul a fost introdus în cuptor.

smoothie

După vreo 40 de minute, blatul a fost copt. Aici au fost ceva emoții și s-a tot verificat din zece în zece minute, ca nu cumva să se ardă ceva. Dar totul a ieșit ok.

blat copt

Cât timp s-a răcit blatul, s-a topit o ciocolată neagră la bain-marie împreună cu o lingură de ulei de cocos. Plus două pliculețe de zahăr vanilat. Apoi s-a turnat produsul încă lichid peste, s-a ornat cu fulgi de cocos și feliuțe de clementină și voilà!

Așa arată un tort din smoothie făcut la plictiseală

tort

Cantitățile nu aș putea să le zic fiindcă noi am pus fiecare ingredient după cum am considerat. Cât despre gust, nu e unul wow, dar nici rău nu e. Celor din familie pare că le-a plăcut.

Dacă ați mâncat clătite americane cu banane în loc de ou, gustul seamănă puțin cu acela. Doar că ciocolata și fulgii de nucă de cocos au dat o savoare aparte. Iar în combinație cu fructele extra adăugate, a ieșit un desert numai bun.

Data viitoare vreau să încercăm un altfel de tort. Gen raw-vegan, fără coacere.

7 thoughts on “Tort din smoothie cu ciocolată neagră și fulgi de cocos

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress