Durere de rinichi sau durere în gât?|Cum scap eu de unele dureri

durere de rinichi

Acum vreo doi ani am ajuns la spital cu o durere de rinichi insuportabilă. Doar calmantele puternice reușeau să-și facă efectul și să mă ajute să dorm noaptea. Cine a suferit astfel, știe că e aproape cea mai puțin suportabilă durere. Nici cea de măsea parcă nu-i așa rea. Și știu, pentru că am avut parte de asta în copilărie.

Medicul mi-a spus că nu prea am ce face decât să aștept. Piatra trebuia eliminată și până atunci să mă folosesc în continuare de calmante. Dar nici lămâia să nu-mi lipsească din casă.

Așadar, am început să consum apă cu lămâie – care, după cum știm, ajută la buna funcționare a organismului per total. Însă pentru mine nu era de ajuns. Voiam să scap de dureri cât mai rapid și să nu mai utilizez calmante. Eu evit de fel, pe cât posibil, orice fel de pastilă sau injecție. Așa că am căutat alte soluții pe internet și am descoperit o rețetă naturistă. Acum nu știu dacă ea m-a scăpat într-adevăr de „piatra de pe rinichi”, dar cu siguranță m-a ajutat.

Metoda e cam așa: se ia o rădăcină de pătrunjel, zeama de la o lămâie, plus coaja de la jumătate de lămâie, puțin ulei de măsline și se dă totul prin blender până devine pastă. La vremea aceea adăugam și o lingură de miere. Doar că acum nu mai folosesc acest îndulcitor și mă gândesc, dacă voi mai face, să înlocuiesc cu sirop de ștevie, arțar sau agave.

Pasta obținută se administrează în felul următor: câte o lingură în fiecare dimineață, pe stomacul gol, înainte de mâncare.

Înafară de acea durere de rinichi, am mai avut de-a-lungul timpului altele mai mici, de care am scăpat astfel:

Pentru durerea în gât: am observat că dacă mănânc înghețată sau mă spăl pe dinți, aceasta se diminuează, ori chiar dispare.

Pentru o ușoară durere de cap: se țin câteva secunde tâmplele presate.

Durerea ochilor: se atenuează dacă stau până în 1-2 minute cu ei închiși, ori privesc într-un punct cât mai îndepărtat. Astfel și oboseala se estompează.

De asemenea, tot pentru a scăpa de oboseală/somn, consumul de apă ajută foarte mult. Iar pentru a preveni deshidratarea, apa e cu atât mai necesară dacă (în timp ce) se consumă cafea.

În final, aș vrea să aflu, voi ce alte metode pentru a scăpa de dureri mai știți sau aplicați?

8 thoughts on “Durere de rinichi sau durere în gât?|Cum scap eu de unele dureri

  1. Sanatatea e cel mai important lucru! Nu prea ma doare nimic, sper nici sa nu…. macar inca ceva timp… dar metodele tale sunt bune de notat undeva, nu stii niciodata cand ai nevoie.

  2. Cateva leacuri binevenite. Cu gatul am mereu probleme, voi incerca metoda care spui ca iti face tie bine, poate a va ajuta si pe mine. Acum spre exemplu, sunt mai obosita decat m-amculcat aseara, voi apela si al acest sfat. Multumim.

  3. singura despre care pot vorbi in cunostinta de cauza este durerea in gat pe care eu o tratez cu suc de ridiche neagra. O scobesc, pun in ea o lingura de miere si astept sa isi lase sucul propriu. Iau cate o lingurita de 3-4 ori pe zi.

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress