Broasca rămâne tot broască – nu e nici un prinț acolo

Broasca

A trecut copilăria, cărțile cu povești s-au închis și s-au pus deoparte fiind suport pentru praf. Sau hrană pentru șoricei – după caz. Dacă ai trecut de 20 de ani și tot mai crezi în peștișorii de (h)aur și broscuțe pline de bani în loc de râie, te înșeli. Poate că a sosit timpul să afli că broasca tot broască rămâne și prințul chiar nu există dincolo de foi.

Bine, știu că în loc de un cal alb ai prefera mai mulți cai pe roți. Dar, fată dragă, poți fi tristă: buzițele de rățușcă nu mai sunt de-ajuns. Și știu: ele erau așa pentru a vedea broscuța că poți pupa mai bine creștetul său ridat… și astfel, zbang! Un tânăr chipeș, singur și bogat ar apărea cât ai clipi.

N-a fost să fie, nu? Mă gândeam eu. Dar nu e totul pierdut. Azi femeia nu mai are nevoie de un Făt-Frumos să o salveze de viața mizeră în care, cred unii, ar trebui ea să stea cu tot cu principiile ei. Femeia modernă nu mai întoarce azi capul după mașini și portofele. Fiindcă e capabilă să se descurce singură și pe plan profesional.

Situația dramatic-amuzantă e când broasca se crede prinț și consideră că toate tipele sunt la fel. Sau când crezi tu că-l poți schimba pe unul și-i ceri mai mult decât poate. Căci sunt și tipi simpatici, care se dau ce nu sunt, iar apoi redevin broaște.

Ce vreau să spun de fapt? Asta: Dacă vrei o persoană ok lângă tine, întâi trebuie să fii tu însăți așa! În opinia mea, se cam duc vremurile în care femeile stau cu unii doar pentru bani. Iar dacă asta e singura calitate a unui bărbat, e trist.

Nu ceea ce nu ai te face de neiubit, ci doar ceea ce nu ești!

12 thoughts on “Broasca rămâne tot broască – nu e nici un prinț acolo

  1. Din pacate, cam ai dreptate. S-au schimbat scarile de valori, principiile, etc. Toti alearga spre nu stiu ce, trezindu-se la un moment dat rataciti si dezorientati. Sa speram ca trendurile sunt trecatoare, ca si broastele si printii se vor trezi la un moment da, dar pana atunci suportam.

  2. Nu se va schimba nimic. Vor ramane persoane cu persoane de un fel si persoane cu persoane de un alt fel. Citind putina Literatura si Istorie observam repetitiile astea ce nu sunt deloc de secol XXI.

  3. Stiu ca subiectul e unul cum nu se poate mai real, dar m-am.amuzat copios datorita abordarii

  4. Cunosc inca persoane care inca mai cauta broscoi. Stiu si femei care s-au ridicat pe picioarele lor si nu se mai uita dupa tot felul de baieti cu bani

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress