Imaginea face toți banii! Și cea din fotografii și cea de sine

Imaginea face toți banii

În era Instagram și YouTube, imaginea pare să conteze mai mult ca niciodată. Iar calitatea acesteia trebuie să fie cât mai ridicată. Numai așa ar putea trece testul unele camere digitale de filmat. Oferind toți pixelii posibili.

Cum fidelitatea nu mai este importantă doar în interiorul relațiilor, acum s-a mutat și în obiectivele aparatelor. Mai exact, atunci când ne expunem părți din viață pe diverse rețele sociale, trebuie să ne asigurăm că fidelitatea optică e acolo.

Imaginea trebuie să a-pară perfect(ă)

Iar tehnologia zilelor noastre permite asta. Din păcate, sau din fericire – după caz. În prezent, datorită avantajelor tehnologice de care beneficiem, imaginile chiar vorbesc mai mult decât o pot face cuvintele. Și atunci, de ce să nu spună ele de bine? Doar ne dorim (mulți dintre noi) ca imaginea noastră să facă toți banii. La propriu și la figurat, dacă se poate.

Personal, ador să fac fotografii. Cred că dacă aș putea, aș poza tot frumosul din jurul meu. Însă știu că o poză reușită nu se poate obține oricum. Și de aceea, puțin din ce reușesc să surprind ajunge să vadă lumina internetului. De multe ori, și din acele poze mai triez.

Dacă lumina este bună și aparatul cât de cât ok, asta ar trebui să ajute pentru obținerea unor imagini plăcute ochiului. Chiar telefonul poate fi util în acest sens. Doar că nu pare suficient, dacă privești fotografiatul și filmatul mai mult decât ca pe un hobby trecător.

De ceva timp mă tot uit pe diverse sit-uri de profil pentru a-mi căuta o cameră de fotografiat decentă ca preț și imagine. Photosetup pare să aibă asemenea aparate pentru mai multe categorii de preț și mă gândeam să cercetez situația mai amănunțit. Așa că aș aprecia și opiniile voastre în legătură cu subiectul și chiar recomandări, dacă vă pricepeți.

Cât despre imaginea de sine…

Consider că e cea mai importantă. Iar dacă nu ne simțim confortabil noi cu noi înșine, acest lucru se reflectă și în poze. Bucuria de a crea frumos se simte! Iar mie arta fotografiei mi se pare fascinantă. Mi-ar plăcea enorm să învăț mai multe despre asta și să pot să și aplic.

Oamenii, azi, parcă nu mai au timp (chef) să citească atât de mult și astfel imaginea a ajuns să ocupe, poate, primul loc în tendințe. Ceea ce nu e neapărat un lucru rău, dacă ne gândim că ne ajută mai ușor și rapid să depănăm amintiri. Emoțiile pot fi astfel resimțite ca în momentele întâmplărilor respective. Și e frumos să avem ce arăta nepoților peste ani și ani. Cât de fain ar fi un jurnal clasic plin cu povești scrise și vizualizate clar, în același timp… Ar fi interesant, nu-i așa? 

12 thoughts on “Imaginea face toți banii! Și cea din fotografii și cea de sine

  1. Cand eram mica nu imi placea sa stau in poze, insa acum regret ca am pierdut multe amintiri frumoase. In ultimul timp am incercat sa fotografiez fiecare moment important.

  2. imaginile sunt clar extrem de importante. eu stiu ca am fost pasionata de fotografie dintotdeauna, tin minte si acum ca am prins o data aparatul pe mana cand eram mica si am facut poze la tot ce am prins, de la soare la gainile din curte

  3. Si mie imi plac fotografiile pentru ca reusesc sa pastreze cel mai bine amintirile si le poti privi peste ani si sa simti aceeasi emotie. Si e adevarat ca o fotografie poate spune mai mult decat 1000 de cuvinte, altfel nu ar exista Instagramul. 🙂

  4. Pentru mine conteaza mult fotografiile si da, imaginea face toti banii.
    Am foarte multe fotografii pe care abia astept sa le pun intr un album, catalogate corect. 😀

  5. Eu fac sute de fotografii. Adica daca ies sa fac niste poze pentru blog fac minim 100 de fotografii cu un outfit si dintre acestea aleg 5-6 pentru blog. Imi place sa ma pozez, dar imi place ca si fotograful sa-si dea putin silinta sa scoata ceea ce trebuie. Sunt niste amintiri frumoase

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress