Despre iubire numai de bine, că de rău ne-am săturat

Despre iubire

Iubire… un cuvânt atât de frumos! Un sentiment nobil. Despre iubire s-a scris și s-a vorbit dintotdeauna. Se crede că poți suferi din cauza ei. Dar nu! De fapt, nu ea provoacă asta.

Despre iubire fără iubire

Dacă toată lumea ar iubi, pur, curat, sincer, cu adevărat, nimic din toate relele pământului nu ar ajunge să ne acopere lumina sufletului. Nu, nu iubirea doare! Doar lipsa ei.

Noi suntem ea – iubirea. Doar că nu mereu avem convingerea asta și mai călcăm strâmb. Ne lăsăm purtați de valuri iluzorii și ne lăsăm cuprinși de miraj. Apoi, suferim. Și căutăm din nou și din nou ceva ce de fapt avem în noi. Ne-am născut cu ea. Dar o ignorăm. Credem că e înafara noastră. În altcineva vrem să găsim ce noi nu știm să simțim, să oferim.

Ne luăm toate speranțele, le proiectăm spre un om, după care așteptăm fericirea. Dacă nu corespunde ego-ului nostru, nu ne iubește. Nu ne merită. Căutăm alt om dispus să ne mintă frumos.

Libertate și… despre iubire în continuare

Atunci când iubim sincer, trebuie să iubim cu încredere. În cazul în care iubim iubirea și nu și omul, iubim egoist. Libertatea e un drept fundamental când vorbim despre iubire și nu numai. Dacă strângem, constrângem și ținem pe cineva lângă noi cu orice preț, nu e iubire. E doar nevoia și frica de a nu fi singuri.

Poate că iubirea adevărată este atunci când pui fericirea celui de lângă tine mai presus de a ta. Este aceea în care lași omul să aleagă singur pentru sine ce sufletu-i cere. Idealul ar fi să iubim necondiționat. Pur și simplu. – Mai greu, știu, dar…

Putem da motive oamenilor să vină și să rămână lângă noi, însă nu-i putem obliga. Iar cea mai frumoasă demonstrație de iubire este atunci când, având libertatea de a alege orice, omul drag te privește pe tine drept prioritate în viața sa.

Și bineînțeles că iubirea nu se limitează doar la cea romantică. Atunci când ajungem să conștientizăm că avem iubirea în noi, putem iubi orice și pe oricine. Astfel devine mai mare, mai cuprinzătoare și noi mai fericiți. 

Iubirea nu se cere și nu se cumpără! Se simte, se primește și se dă mai departe. Ne îmbogățim dăruind.

sursă foto: pixabay.com

4 thoughts on “Despre iubire numai de bine, că de rău ne-am săturat

  1. Iubirea adevarata este din ce in ce mai putina. Ramanem asa goi fara sentimente si fara lucrurile marunte pe care ajungem sa le apreciem abia…tarziu.

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress