Corona aduce și avantaje, nu doar dezastru

Corona a băgat lumea în teroare! Panica plutește în aer. Dar pe lângă toate dezavantajele acestui Virus, există și anumite lucruri bune.

Odată cu această epidemie, oamenii au devenit (unii măcar) mult mai conștienți de ceea ce aveau: libertatea!

Știu că e greu, chiar și pentru mine, să stăm în case, în izolare. Pare că suntem pedepsiți fără vină. Însă, dacă privim în profunzime, tot răul e spre bine!

Corona nu aduce doar dezastru, ci ajută la accesibilizare, la introspecție, la cuget și grijă unii față de alții.

Am putea să ne plângem de ceea ce nu putem face sau să ne bucurăm de tinpul liber pe care mulți oameni și-l doreau de mult. De timpul petrecut în familie.

Vă amintiți cât de mult se aștepta sfârșitul de săptămână? Acum e doar un weekend prelungit… Ziua de Luni a devenit liberă, în sfârșit. – Pentru unii măcar.

Cu ocazia pandemiei, realizăm și mai mult că sănătatea este tot ce contează de fapt!

Se accesibilează spațiile, locurile de muncă se mută online, în mare parte. Lumea se schimbă cu totul. În bine, sper eu.

Deși la distanță, devenim mai uniți ca niciodată! Cel puțin, așa îmi place să cred.

Acum câteva zile scriam pe Facebook următorul gând:

Cum orice rău e spre un bine, cu ocazia migrării jobului online, poate se vor găsi și vor rămâne aplicabile astfel de soluții și după epidemie, în acest fel crescând totodată șansele persoanelor cu dizabilități (locomotorii, mai ales) de a lucra de acasă. Deci se mai facilitează chestii – utile tuturor – e de bine, nu? 🙂

Îmi doresc să se întâmple astfel! Consider că tot ce devine mai accesibil este, până la urmă, în beneficiul tuturor.

Corona reprezintă și ocazia de a reflecta, de a înțelege cumva, ce înseamnă neputința oamenilor nevoiți să trăiască cu dizabilități…

7 thoughts on “Corona aduce și avantaje, nu doar dezastru

  1. Dap. Un alt avantaj este ca societatea se pregateste pentru „treaba de acasa”, „invatat de acasa” sau chiar „interactionat de acasa”.

  2. Sunt total de acord cu tine. SI eu simt ca aceasta perioada aduce multe lucruri bune. De fapt, conteaza mult cum vrei sa privesti viata, indiferent de cat de mult rau este in jur.
    In alta ordine de idei… si eu ma bucur de toate lucrurile care au inflorit in online si de modul in care anumiti oameni ingeniosi au stiut sa ne faca sa nu simtim izolarea ca pe o puscarie. Sustin din rasputeri mutarea activitatii cat mai multor societati in online, precum si incurajarea angajarii persoanelor cu dizabilitati!

  3. Sa stii, sunt in asentimentul tau. Poate oamenii vor reusi sa vada si altfel lucrurile de acum inainte. Poate mediul de afaceri va fi mult mai open la acel teleworking, care este o varianta super convenabila de a munci.

  4. Total de acord cu tot ce ai scris! Cred ca la un Monet dat cu toții ne doream sa stam mai mult în preajma familiei!

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress