Sunt fericită eu? Interviu pentru mine

– Sunt fericită!

– De ce?

– Pur și simplu. Și frumos.

– Așa, fără motiv?

– Fix așa, fără motiv! De fapt, fără unul evident. Vine din interior o bucurie inexplicabilă. Mă ia de multe ori pe nepregătite. Se simte minunat.

– Atât?

– Da, atât. 

– Ar trebui să fie o explicație, totuși. 

– Poate că sunt recunoscătoare pentru tot ce am și tot ce va urma. Căci știu că lucruri bune mă așteaptă. Am credință și speranță. Și asta e tot ce am nevoie pentru a fi fericită, bogată, împlinită. 

– Ești bogată?!

– Sigur că sunt! Am tot ce am nevoie. Primesc zilnic binecuvântări divine. Totul e fix așa cum trebuie să fie! 

– Care ar fi acele binecuvântări?

– Faptul că încă trăiesc, că pot să văd, să simt, să aud… toate lucrurile  mici, trecute adesea cu vederea, sunt daruri divine.

– Dar iubirea?

– Cu toții suntem scântei ale iubirii, iubirea e în noi, trece prin noi. Eu iubesc tot ce întâlnesc în cale: animale, flori, oameni… Tratez cu prietenie și respect pe fiecare. Iar prietenia sinceră, consider că e cea mai pură formă de iubire.

– Ești cam idealistă. 

– Știu. Mi s-a mai spus. Îmi place.

– Păcat că nu ești sănătoasă…

– Păcat că nu mă poate vedea oricine cum sunt de fapt. Sunt fericită! Și nu ține de ce ai sau nu, de ce pari a fi ori nu, ci de ceea ce alegi a fi. În fiecare zi. 

– De unde atâta optimism la tine?

– Din gândurile pe care aleg să le am. Gândurile ne formează realitate, nu știai? Iar a mea realitate vreau să fie frumoasă. De aceea am grijă ce și cum gândesc. Viața are multe sensuri, iar sensul vieții mele este să trăiesc în armonie cu tot. Să am conștiința liniștită și zâmbet senin pe față. Cam atât de simplu e să pot spune: Sunt fericită!

4 thoughts on “Sunt fericită eu? Interviu pentru mine

  1. Felicitari! Tu ti-ai gasit linistea interioara si un echilibru al vietii care iti permite sa spui ca esti fericita fara motiv. E grozav cand realizezi cat de bogata esti si cat de multe mici binecuvantari primesti in fiecare zi! Este un sentiment minunat, pe care indraznesti sa il impartasesti cu toata lumea! Cu siguranta multa lume se va regasi in cuvintele tale. Poti fi mandra de tine si de tremurul optimismului pe care il simti! :))

  2. Imi place cum gandesti si cum vezi lumea. E frumos si inspirational sa afli ca fericirea nu are nevoie de un motiv anume, ci vine din bucuria de a fi si de a trai. Multumesc ca mi-ai impartasit din optimismul si increderea ta in viata. Traim intr-o lume plina de frumusete si de posibilitati, iar tu reusesti sa vezi si sa apreciezi asta. Esti imbogatita cu adevarat, mai mult decat poti sa realizezi. Continua sa fii fericita, pentru ca asta e cel mai frumos dar pe care poti sa-l daruiesti lumii.

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress