Baba oarba, oarbă-i baba când se crede ce nu e

Baba oarba

Cu siguranță mulți știți jocul copilăriei numit „Baba oarba”, însă cum totul a evoluat între timp, și baba oarba noastră s-a modernizat.

fie clar, în acest articol nu fac deloc referire la bunicuțele drăguțe care-și văd de buniceii lor parteneri și de nepoțeii grăsunei (sau nu) pe care-i au acasă, nu!

Aici mă refer strict la baba oarba modernă care și-a uitat lungul nasului și care, cuprinsă de numeroase frustrări și dornică să i se confirme sex-appeal-ul expirat, începe să amenințe că va ieși la vânătoare. Și prin vasta ei experiență îi va sufla cu ușurință partenerul vreunei mai tinere surate proaste (cum altfel?) care, clar, nu știe cum să-și țină bărbatul în frâul conjugal.

Oarbă-i baba, că doar și ea a fost tânără cândva și cum atunci nu a făcut treabă bună, știe că astea tinere nu-s bune de nimic. De-aia le părăsesc masculii lor. Că ciorba nu le mai place și că „găina bătrână face supa bună” de acum. Așa că e momentul ei să nu vadă altceva decât morcovi tineri numai buni de cules. Mai ales dacă are baba și bani, căci să avem pardon, de ce și-ar lăsa sau și-ar înșela vreunul partenera pentru baba oarba? Ori nu a mai văzut femei și atunci e de înțeles, se ajută reciproc.

Dar o baba oarba nu e neapărat în vârstă

Nu mă înțelegeți greșit, nu spun că femeile în vârstă au interzis la iubit, nicidecum. Ci fac referire la cele care (chiar și tinere fiind, de ce nu?) se cred mult mai cu moț decât restul și au impresia că doar lor li se cuvine totul. Că doar trebuie să-și trăiască viața. Și asta repejor, până nu e prea târziu.

Oarbă-i baba când deși nu e mai bună ca restul, privește de sus muritorii de rând. Iar oglinda ei îi arată doar machiajul ce-l poartă și niciodată ridurile din suflet sau părul ciufulit de iubiri superficiale, furate din inimi rămase apoi goale…

Baba oarba, oarbă-i baba când se-înșală crezând că poate să vadă mai mult decât eșarfa parfumată de la ochi. Când crede că poate simți gustul dulce al triumfului de pe urma unui joc penibil și dizgrațios.

14 thoughts on “Baba oarba, oarbă-i baba când se crede ce nu e

  1. Huh? Misto ideea dar mi se pare neterminat articolul, no offence. Legat de subiect, mi-a cazut fata acum vreo doi ani, eram pe la Unirii, prin Bucuresti. Ma duceam spre metrou cand am dat de o tanti pe la vreo 40-50 de ani. Arata super pentru varsta ei ce m-a socat insa, a fost tinuta. Avea doar sutienul (cred ca tocmai isi pusese silicoane) si pe deasupra un soi de poncho dar pe lateral. Se vedea cam tot si era foarte mandra, iesise intentionat asa, sa se vada. Deci, iti dau dreptate.

  2. Inteleg perfect sentimentul pe care il ai cand ai scris acest articol. Poate multi te vor acuza ca promovezi ideea ca e ok ca o tipa de 20 sa umble cu un domn de 50, dar invers e imoral. Dar ceea ce spui tu, defapt, e adevarat si daca ajungi sa cunosti astfel de femei, vezi altfel situatia.

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress