Reclame abuzive pe telefon – Cum am scăpat de ele

Reclame abuzive pe telefon

De câteva zile au început să-mi apără reclame abuzive pe telefon. După ce deblocam ecranul, dacă internetul era conectat, hop!, reclama acapara display-ul. Iar preț de 2-3 secunde nu aveam cum s-o fac să dispară.

Uneori apărea câte una din senin, după ce începeam să utilizez smart phone-ul în mod obișnuit. Am căutat pe internet tot felul de informații, doar-doar n-oi fi singura care se confruntă cu această problemă.

Găsisem un articol în care se recomanda, din experiența autorului, să intri la Aplicații și să dezactivezi/ștergi aplicația suspectă. Am făcut întocmai. (Am șters și ce nu trebuia, numai să scap). Însă, în cazul meu, nu a funcționat.

În continuare intrau reclame abuzive.

De fiecare dată când deblocam telefonul, dacă prindea net, reclama era acolo. Am încercat chiar să resetez unele setări, le-am dat „revenire din fabrică”, nefiind pregătită încă să resetez telefonul cu totul. – Aceea fiind ultima soluție, dacă nu scăpăm de publicitate și nici nu mă obișnuiam cu ea. Degeaba! Nici asta nu a funcționat.

Publicitate excesivă – stop!

Mă tot uitam prin Setări (eu am dispozitivul setat în limba română). Și când am intrat la Întreținere dispozitiv, am dat pe pictograma bateriei să văd ce și cât îmi consumă resursele. Căci bateria se consuma mult mai repede de atunci.

Surpriza a fost că îmi arăta activitatea unei aplicații instalate cu ceva timp în urmă, dar nefolosită mai niciodată. În schimb, una dintre multele reclame abuzive îmi inundase ecranul cu câteva minute înainte. Astfel am dedus că respectiva aplicație trebuie să fie vinovata. Am dezinstalat-o rapid și văd că de atunci, gata cu reclamele nedorite pe smart. Sper să nu mă bucur prematur totuși. 

Momentan, pa reclame abuzive!

Bineînțeles, în interiorul aplicațiilor (gratuite – mai ales) mai apare și publicitatea. Dar, spre deosebire de acest caz, când ți se cere acordul să o vizionezi, la mine apărea pe tot ecranul. De capul ei, pur și simplu. Și mă obliga să aștept câteva secunde până să apară x-ul acela mic în colț, de unde s-o scot. Era ca o barieră enervantă între mine și smart-ul meu. :))) Și doar se știe că acest lucru nu-i tocmai ce vor femeile când vine vorba de inteligență, artificială sau nu. 

Aplicația „cârcotașă”, în cazul de față, a fost Super Blur Camera.

Cum sunt pasionată de fotografie și efecte… Așa m-am pomenit cu neplăcuta surpriză. Deși nu imediat, ci poate la o lună după instalare.

Dacă ajută, Samsung A50 este telefonul pe care am avut acest disconfort. Însă nu știu dacă asta are vreo importanță. Mă gândesc că orice dispozitiv mobil, și nu numai, poate păți la fel.

Îmi pare rău dacă nu am folosit un limbaj prea tehnic, dar sper că informațiile de aici sunt folositoare la nevoie. Mai ales că eu nu am găsit prea multe în vederea rezolvării acestei situații.

Tu ai avut astfel de întâmplări? Dacă da, cum ai scăpat de reclamele abuzive?

sursa foto aici

11 thoughts on “Reclame abuzive pe telefon – Cum am scăpat de ele

    1. Mulțumesc frumos, pe mine chiar m-a ajutat ! Wow 🤗🤩. Asta in condițiile in care am fost in 2 locații de reparatii telefoane și mi-au zis că trebuie să resetez telefonul 😊🤗🤩

  1. Foarte util articolul. Eu am incercat sa evit anumite site-uri care imi intrau si scapasem partial de ele

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress