Bilet pentru ultimul tren spre fericire, vă rog

Bilet pentru ultimul tren spre fericire este o poveste reală și este scrisă cu scopul de a veni în sprijinul conștientizării asupra unor aspecte din viață, ce altfel pot cauza răni sufletești atât pentru părinți, cât și pentru copii.

A reușit să prindă ultimul tren, chiar dacă mama ei nu era de acord, fiindcă își dorea să aibă fiica lângă ea la bătrânețe, să aibă și ea un sprijin în zilele grele de boală, poate. De aceea s-a împotrivit mereu fiecărei relații pe care fata încerca să o aibă.

A ascultat-o mulți ani și a jucat mult timp după cum i-a cântat mama sa, fiindcă o iubea și nu voia s-o supere. Una singură avea, nu? Însă până într-o zi când, sătulă fiind de oportunități ratate, femeia din ea s-a răzvrătit. Își cerea, în sfârșit, dreptul la o viață normală și la o familie. Oare cerea prea mult?

A plâns, a discutat, s-a văitat, a încercat să-i explice mamei sale că deja e vârsta înaintată și că dacă nu prinde măcar trenul acesta, s-ar putea să fie ultimul. A vrut să-i fie și ei bine, să mai aducă un membru doi în familie și nicidecum să plece.

Dar mama ei nu a înțeles, nu a vrut deloc să accepte schimbări și nu l-a îndrăgit nici pe acesta, cum nu i-a plăcut nici un iubit de-al fiicei sale până atunci.

Acum, fata de ieri este o femeie împlinită, cu un soț și un copil frumos, dar departe de mama care nu a vrut-o decât pe fiică, singură și fără viitor, și doar pentru ea.

Însă pentru această femeie putea fi un alt necâștigător bilet pentru ultimul tren spre fericire. Și ce s-ar fi întâmplat oare dacă nu-l prindea nici pe acesta? Și până unde trebuie să meargă ascultarea copiilor față de părinți?

Așadar, chiar dacă prețul e mare, se pare că doar așa se poate cumpăra uneori un bilet pentru ultimul tren spre fericire. Și e trist când așa stau lucrurile, nu?

17 thoughts on “Bilet pentru ultimul tren spre fericire, vă rog

  1. As putea spune…trist! M-a intristat intr-un fel ca mama nu a dorit sa fie in tren cu ea…
    Insa in acelasi timp, simt bucurie, ca este fericita alaturi de sot si copil!

  2. Uff, nu stiu ce sa zic. Nu cred neaparat ca mama a vrut s-o pastreze din aceasta cauza. Poate pentru ca parintii au vazut si au trait mai multe si din pacate putini se iubesc cu adevarat si raman impreuna pana la final.

  3. sincer, eu nu am ascultat de nimeni in privinta asta, cu orice risc. adica n-am acceptat ca cineva sa-mi comande viata, indiferent ca era vorba de parinti sau sot. prefer sa-mi fac propriile greseli singura

  4. Foarte trist. Din pacate sunt multe persoane care se regasesc intre aceste randuri. Nu inteleg de ce unii parinti sunt asa egoisti. Oare mama din aceasta poveste nu s-a gandit ca si fiica ei va ajunge la o varsta si atunci ea va fi singura? Nu va fi nimeni sa ii fie alaturi? Un copil il faci din dragoste nu din egoism. Si daca il coplesesti cu iubire, nu va pleca niciodata de langa tine. In scimb daca ii frangi aripile, va face ce va face si tot va invata sa zboare.

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress