Blogger cu experiență sau fără, oricum ai de învățat. Și pentru că tot e bine să o dăm pe pozitiv, mi-a venit o idee. Vreau să îți spun că de azi oricine poate fi blogger cu (in)succes garantat. Și asta fără pic de efort.
Serios. Ofertele chiar curg mai ceva ca apa de la robinet și nici să vrei nu poți scăpa de ele. – Bine, nu că ai vrea. – Doar orice om cred că și-ar dori să fie, măcar o dată, în pielea (goală) a unui blogger, nu?
Păi dacă da, hai să îți zic pe scurt cum poți fi și tu un blogger cu (in)succes garantat sau pe românește, un blogger no. Por no (a se citi legat cuvântul).
Nu înțelegi ce zic eu aici? Stai că te lămuresc imediat:
În primul rând, ca să te califici în categoria sus menționată, trebuie să îți faci și tu un blog, dar e bună și o pagină de Facebook dacă nu te pricepi prea bine la chestii tehnice și nici nu vrei să-ți bați capul ori să dai bani pe domeniu sau alte lucruri inutile. În fond, important e să scrii, nu contează unde și nici cum. Dacă ajunge la public e suficient. A, să nu uiți de spam. La orice discuție, fie că are legătură sau nu cu subiectul, pune în comentarii mesajul tău de promovare. Pe bune, așa se face cunoscută bine o treabă.
Alte sfaturi în legătură cu asta:
Să scrii cât mai incorect gramatical. Dacă faci și „miau” ca pisica în loc de mi-au, e perfect, se caută asta în lumea virtuală. Și nu-i băga în seamă pe ăia care te corectează, sunt doar invidioși. Hateri. N-ai ce să le faci.
Apoi, după ce te-ai asigurat că se înțelege cât de cât ce scrii (asta mai mult pentru a închide gura haterilor), treci la pasul următor și vinde conținutul tău pe cel mai mic preț posibil. Să nu cumva să ai concurență și să te trezești că pierzi colaborări.
Crede-mă, chiar nu vrei ca un blogger de succes, care scrie bine și corect gramatical, să îți ia pâinea de la gură. Taie tu în pâinea lui și strică-i treaba. Cuțitul e la tine și astfel poți tăia din preț cât vrei tu.
Dar ca să ajungi într-adevăr un blogger cu (in)succes garantat, trebuie să fii și „por no”. Adică să te dezbraci de orice formă de respect față de tine însuți sau față de munca altora și să accepți orice ofertă. Că respectul nu ține de foame și e mai bine să scrii 50 de articole cu 5 lei, decât să scrii mai puțin cantitativ, dar cu un conținut calitativ și ușor de citit, nu? Așa afacere mai zic și eu.
În concluzie, dragă blogger:
Dacă atât crezi că valorează munca ta, e perfect, vinde-te pe cât mai puțin posibil. Și așa unii caută să se promoveze și gratis dacă se poate. Așa că poți încerca și asta, dă bine la reclamă și ți se duce vestea de te vor căuta și alții dup-aia.
Acum înțelegi? Doar astfel poți fi și tu un bogger cu insucces garantat. Adică de ăla cu puțini bani, mult de lucru (poate) și… cu ceva fițe. Că fără fițe, nu ești blogger „dă valoare”.
Dar, hei, probabil doar eu văd asta ca fiind o afacere proastă și un insucces garantat. Tu nu te lua după mine, că eu sunt cârcotașă azi. Însă măcar am dat-o pe un limbaj cât de cât pozitiv, nu? 😀
M-ai făcut să zâmbesc . :)) Îmi place mult articolul. Felicitări 🙂
Mă bucur, mulțumesc 🙂
ce sa iti zic,eu sunt mai stangace cred si nu ma pot lauda cu blogul meu ca este tare,insa ma bucur ca la varsta mea ma ocup si de asa ceva,mai ales ca nu am prins vremea cand neuronul meu inca functiona sa invat cu ce se mananca tehnologia!:))
Radem, glumim dar… asta e adevarul trist! In ultima vreme am observat foarte multi bloggeri cat de cat cunoscuti care scriu ”defapt”, ”vroiam”, ”ia dat”, etc. Accept faptul ca din varii motive iti mai scapa o litera, mai adaugi ceva in plus, nu dai ”space” la un cuvant… Dar sa scrii cu greselile mentionate mai sus? Asta chiar nu e scuzabil. Pentru multi blogul e doar o afacere din care isi pot procura cateva produse, ceea ce e si mai trist.
Mi-a placut ce ai scris, felul cum ai scris…acum sa speram ca lumea (nu) va tine cont de sfaturile tale 😛
Ai punctat foarte bine acest ,,aspect,,. Nu stiu, daca ma pot numi blogger insa incerc sa scriu cat mai corect. Nu-mi iese de fiecare data, mai mananc o virgula, mai adaug una pe unde nu trebuie, dar incerc sa scriu cat mai corect din punct de vedere gramatical. Cu toate astea vad alte bloguri mai slabute decat al meu care se bucura de numeroase colaborari si ma intreb de ce. O fi vorba ta ,, vinde-te pe cat mai putin posibil,, ? 😀
Pot sa inteleg multe, e loc pentru toata lumea, dar sa vrei sa fii blogger, dar sa nu stii sa scrii… e cel putin ciudat. Nu mi-as dori sa fiu in locul sponsorului care trebuie sa plateasca pentru acel ”miau” ca pisica, de care spuneai tu.
din pacate este o realitate crunta si activitatea de pe bloguri nu e cu nimic diferita de restul activitatilor de pe piata muncii, toata lumea vrea sa castige, doar ca uneori nu inteleg ca din a castiga putin poti ajunge sa nu mai castigi nimic
Din pacate ai mare dreptate, m-am amuzat teribil.
Ar merge sa facem un fel de sondaj intre bloggeri – care-i cel mai mic pret care i-a fost propus pentru un articol? 2 dolari suna bine? Sau mai pluseaza (pe minus) careva?
Poate sunt oameni care au atata placere sa scrie incat o fac si pe nimic, adica sume dina stea de 5 lei de care spui tu :))))
Doamne, cred ca stiu si eu cativa bloggeri care se vand pe bani putini, dar asta nu-i problema mea. Incerc sa scriu si eu cat mai corect, fara sa mananc vreo liniuta sau litera, dar uneori mai imi scapa.
Stim, cunoastem 😀 Lasa ca o sa revina ei la sentimente mai realiste!
Ai imbinat adevarul cu fantasticul … Eu stiu care-i treab, dar o persoana care vrea sa-si deschida un blog pleaca bulversata dupa ce termina acest articol de citit!! 🙂
Eu cred că o persoană inteligentă poate citi printre rânduri, nu? 🙂
Hahaha foarte tare! Bine scris!
Mi-a placut maniera ta de redare!!! Chiar asa e….cutitul e la ei! Bine zis :)))
Adevar graiesti, Iasmina! Pe mine ma oripileaza cei ce nu stiu sa scrie corect gramatical, dar cu toate acestea, se auto-proclama bloggeri. E dezgustator. Inteleg scaparile de ortografie, dar cand vezi ca acestea se repeta… parca nu mai e asa credibil!
M-a amuzat articolul, dar are si adevar in el.
Articolul tău m-a făcut să râd, dar situația e un pic tragică dacă o gândim la rece. Sunt foarte mulți care au impresia că sunt bloggeri, dar uită de elemente importante, precum limba română și implicarea în ceea ce scrii și faci pe un blog.
Frumos scris!Am mai dat o data peste articol si l-am citit, e fain!
Amuzant articol, insa cand ne gandim la ce se intampla… parca ne cam piere zmbetul. Am observat si eu ca multi bloggeri care abia leaga doua cuvinte au o groaza de colaborari si cititori. Sa fie asta nivelul tarii noastre? Nu de alta, dar cand primesc mail-uri de pe la persoanele care se ocupa cu PR-ul brand-urilor si le lipseste cate un „i” din scrii… nu ma mai mira ca nu-i deranjeaza greselile gramaticale ale bloggerilor. Iar despre cititorii lor, la fel. Probabil nici ei nu prea stiu cu ce se mananca gramatica asta a limbii romane.
Fain articolul tau, din pacate este si adevarat.
Asta a fost crud și amuzant în același timp :))
Nu toate blogurile au parte de colaborari. Uite ca poti sa scrii corect, sa ai succes fantastic la public si colaborarile sa fie atat de rare ca daca ai una intr-un an, zici bine ca e si aia. Mda…
Tare articolul! Cum sa devii blogger cu (in)succes, Starter Pack ! 😁
Da… de cand nu mai citeste lumea carti, ci sta pe Facebook, a scrie gresit a devenit sport national. Problema este ca exact acesti oameni cred despre ei ca sunt cei care scriu corect, iar tu gresit. Am ajuns sa-mi fie teama sa scriu „mi-au (zis)” fiindca simt ca sunt multi care vor gandi „ia uite si la asta, nu stie ca miau se scrie legat”… Asa e?