Fii sănătos! Este cel mai scump lucru pe care ți-l poți permite

Sănătatea nu este o glumă, chiar dacă multă lume o ia adesea în râs. Să fii sănătos, este, într-adevăr, cel mai scump lucru din lume, deși financiar, costă mai puțin decât crezi. Mai ales pe termen lung.

Sper că e clar de la început că nu vorbim aici de lumea a treia unde posibilitățile de trai sunt destul de limitate. Cu toate că dacă noi am învăța să mâncăm și să trăim mai curat și mai sănătos, și condițiile acelor oameni s-ar schimba… Însă aici e o altă discuție.

Acum hai să ne îndreptăm puțin atenția spre alimentație, căci despre acest subiect mă inspiră Hurom să vorbesc azi.

Mai exact: despre fructe, legume, nuci, semințe și frunze

Adică tot necesarul unei bune funcționări a „mașinăriei” numite corp. Știu că, în mentalitatea multor oameni, legumele merg doar ca salată sau ca garnitură la fripturi. Fructele în prăjituri, pe măsură ce nucile, semințele și mai ales frunzele tind să fie ignorate aproape complet în mesele zilnice.

Acest lucru, observ eu, se întâmplă din două cauze: fie se pune totul pe seama costurilor prea mari, fie se crede că nu te poți sătura doar cu vegetale. Plus ideea eronată că astfel nu ai reuși să beneficiezi de toți nutrienții, aminoacizii și proteinele necesare.

Ei bine, de-a lungul timpului s-a demonstrat că o alimentație sănătoasă este taman bazată pe asemenea alimente. Iar acestea, contrar miturilor, oferă tot ce are organismul nevoie. La calitatea întâi. Sau la prima mână, cum se mai zice.

Însă n-am să intru mai mult în miezul problemei, fiindcă nu vreau să creez contraziceri inutile. Scopul acestui articol este de a-ți aminti că mai multe fructe și legume consumate, te-ar ajuta să asimilezi cu până la 6 ori mai multe vitamine, minerale și enzime și asta fără chin, ci cu gust bun.

Dar până la urmă, să fii sănătos este o alegere personală, deși nu cred că e om să nu-și dorească asta.

Și ca să-ți vin un pic în ajutor, să nu zici apoi că vorbesc mult și fără rost, vreau să-ți prezint un mod simplu de a trece la un alt stil de viață. Și anume cu ajutorul sucurilor.

Sunt sigură că ai tot auzit de smoothie-uri, sucuri presate la rece, pireuri, supe și beneficiile lor. Și cred că ști deja că nu doar pentru digestia bebelușilor e recomandată ingerarea alimentelor pasate.

Hrana vie oferă energie pe timp îndelungat

Așa că, dacă vrei să storci tot ce-i mai bun din fructe, legume, nuci, semințe și frunze, tot ce ai de făcut e să apelezi la ajutorul unui storcător prin presare la rece Huron, de exemplu.

Ce este Hurom HZ Alpha? Un storcător ce îți pune în față beneficiile obținute în cei peste 40 de ani de cercetare și dezvoltare. Cu ajutorul lui poți face șerbet, înghețată, sau supe și smoothie-uri pentru slăbit. Menținerea greutății ar putea fi, de asemenea, floare la ureche. Odată cu începerea utilizării unui storcător, disciplina se poate instala în viața de zi cu zi aproape fără să simți.

Hurom HZ Alpha, cel mai nou storcător cu presare la rece, face astfel parte din elementele cheie necesare schimbării.

Fii sănătos… Dar de ce atâta „bătaie de cap”?

Simplu: nu toată lumea consumă fructe și legume ca atare. Mai ales pe copii ar fi mult mai simplu să-i convingi să bea un suc gustos decât să mănânce un fruct. Și chiar și adulților această variantă le-ar fi mai la îndemână uneori. La serviciu, poate nu ai mereu timp să stai să iei masa. Și atunci un suc sățios ar fi tocmai ce trebuie, nu?

Păi dacă da, hai să răsturnăm statisticile și în loc de 81% dintre cei care nu prea consumă fructe și legume, să fim tot mai mulți cei care consumăm. Să nu ne ferim de a face feluri principale de mâncare din nuci, semințe și frunze. Sunt atâtea combinații de gust, încât ar fi păcat să ne limităm doar la ce cunoaștem în mod tradițional.

Schimbarea începe cu noi și dacă fiecare alege să mănânce mai curat, mediul va fi mai curat. Animalele nu vor mai fi chinuite și sacrificate. Noi nu ne vom mai hrăni cu teama și suferința lor și, implicit, vom fi mai sănătoși, mai puternici și mai fericiți.

Să fii sănătos nu e un moft! Iar dincolo de alegere, ar fi chiar o necesitate universală. Așa că, trăiește sănătos! Magazinul profistore.ro îți sare și el în ajutor cu produsele de care ai nevoie.

Articol scris pentru SuperBlog 2017 – proba nr. 2

27 thoughts on “Fii sănătos! Este cel mai scump lucru pe care ți-l poți permite

  1. Eu țin mult la sănătatea noastră. Am avut și noi in testare un storcător Hurom, dar parcă ne dorim altceva.

  2. Ai mare dreptate! Copiii sunt foarte greu de convins la masa! Iti spun din experinta ca nici unul nu ti-ar manca un fruct intreg in forma lui naturala decat daca ar fi imbracat in ciocolata sau pacalit prin cine stie ce artificii de magie demne de premiile Oscar! Asa sub forma de suc sunt mai usor de introdus in alimentatie.

  3. Nu am un storcator de fructe dar mi-as dori. Am facut insa mereu smoothie la blender si mai am avantajul ca imi plac atat legumele cat si fructele sa le mananc ca atare. Oricum, mi-as dori un Hurom HZ Alpha

  4. Se spune ca esti cu adevarat bogat atunci cand detii ceva ce banii nu pot cumpara. Ei bine, am simtit asta pe propria piele. Atunci cand este pe holurile de la Oncologie chiar nu are relevanta ca ai geanta Chanel, un BMW sau ca ai fost in ”nu stiu ce” vacante. Nu. Sanatatea clar e pe primul loc. Si eu obisnuiesc sa-mi fac smoothie-uri si sucuri de fructe in ultima vreme 🙂

    1. Fructele și legumele oferă toate cele necesare organismului și sunt și gustoase. A fi sănătos este cel mai important cadou pe care l-am putea primi vreodată. Nimic nu este mai prețios! 🙂

  5. mai repede optez pentru fructe si legume consumate in stare naturala, nu sub forma de suc. e mai greu sa se proceseze sucul, are foarte multe zaharuri, si afecteaza stomacul intr-o oarecare masura

  6. Noi incercam sa adoptam o dieta cat mai echilibrata.Avem un storcator de fructe ,dar preferam smoothie-urile.Insa , pentru mere,morcovi cred ca acest aparat este foarte bun.

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress