Vorbim limbi diferite sau avem o matematică prea complicată?

vorbim limbi diferite

Adesea noi, oamenii, vorbim limbi diferite. Prea diferite chiar. Și refuz să cred că facem asta pentru că avem o matematică prea complicată. Îți dai seama cum ar fi să fie în viață ca la bacalaureat? Să ai de studiat în școala vieții cum să rezolvi probleme dificile (pe care nu le înțelegi) și când trebuie să dai testul final, când trebuie să arăți ce ai învățat… să pierzi tot.

De fapt, hei, chiar seamănă cele două situații, nu-i așa? Doar că, dacă vorbim de probleme pe hârtie, totul se rezolvă simplu. Îți trebuie câteva meditații la matematică și ai trecut.

La fel de ușor e și dacă nu știi nicio limbă străină, căci poți face niște cursuri. În caz că știi, dar ai vrea să te perfecționezi, ai la dispoziție apoi cursuri avansate. Acum e relativ simplu de luat cunoștințele altora și aplicat. Trebuie doar să alegem cursuri limba engleză pentru începători și avansați și să învățăm. Până la urmă, știm sigur că e o limbă universal valabilă. Iar când avem impresia că altfel nu ne putem face înțeleși, o putem da lejer pe engleză.

Cu celelalte probleme ar fi mai greu de luptat, deși nu imposibil

Limbajul nu e complicat de înțeles, dacă înveți să faci asta. Și-apoi s-ar putea să nici nu ne mai pară că vorbim limbi diferite în același dialect. Eu cred cu tărie că toate problemele pot fi rezolvate, de vrem cu adevărat. Vorba aia, dacă nici matematica nu mai pare imposibilă odată ce-o descoși, apoi nici oamenii n-or fi de neînțeles.

Dar până una-alta, poți arunca un ochi pe cursurimeditatii.ro și apoi te hotărăști în ce limbă vei alege să-ți exprimi gândurile, să țipi frustrările și-așa mai departe. Căci oferta lor cuprinde și cursuri de specialitate pentru companii, inclusiv pentru alte limbi străine.

5 thoughts on “Vorbim limbi diferite sau avem o matematică prea complicată?

  1. Hai bre că matematica nu e limbă străină, e doar limba universului. Știi matematică? Hei, felicitări! Te înțelegi cu oricine, chiar și cu extratereștrii (nu glumesc) și chiar dacă ești mut. Cât despre engleză, din moment ce mai mult de jumătate din populația planetei o vorbește, nu știu dacă mai poate fi numită limbă străină. Ce e de reținut e că e utilă, deci învățați, dragilor.

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress