
Pentru a prepara un mic dejun rapid, gustos și vegan, avem nevoie de:
– Ulei;
– Ceapă (verde, dacă avem);
– Morcov;
– Rădăcină de pătrunjel;
– Ciuperci;
– Ardei roșu, sau verde, după preferințe;
– Boabe de porumb;
– Tofu;
– Bulion, sau roșii pasate;
– Sare;
– Piper;
– Alte condimente (opțional).
Cantitățile pot varia în funcție de nevoile și dorințele fiecăruia și la fel și ingredientele folosite. Dar dacă avem toate cele necesare, totul se prepară foarte simplu, așa că iată cum a fost gătită „tof-omleta” mea:
Rețetă în 3 pași
1. Punem uleiul la încins, după care adăugăm două cepe tocate, un morcov ras, o bucată de pătrunjel ras și ciupercile împreună cu ardeiul tăiat mărunt.
2. După ce toate au fost puțin călite, adăugăm 100 g porumb, tofu sfărâmat și roșiile sau bulionul, depinde ce ați ales.
3. Adăugăm condimentele și mai lăsăm zece minute la foc de fierbere, după care servim cald, sau rece, după cum ne place.
Eu am preferat să mănânc această mâncare doar cu pâine și castraveți murați, însă se poate servi și drept tocană cu ceva garnitură, reușind astfel să fie și ca o mâncare de prânz, sau chiar o cină ușoară.
Combinațiile pot fi nelimitate și imaginația la fel, așa că vă urez poftă bună și aștept păreri după ce încercați această idee de rețetă.
imi place tofu la nebunie! cred ca reteta asta e pe lista mea! deja stiu sortimentul ideal care se cere folosit
O reteta sanatoasa si foarte gustoasa pe care o vor incerca cu siguranta.
Imi place aceasta combinatie, pare perfecta, greu de completat cu altceva.
sigur este si pe gustul meu, imi plac chestiile simple!
Mama ce bine arata. O sa o incerc si eu. Simplu si sanatos.
Yummy, arata foarte bine! Dar nu ma impac deloc bine cu tofu asa ca eu il elimin din reteta. 😛
Pare o reteta foarte gustoasa.. sigur o voi incerca si eu pe viitor. Este perfecta pentru atunci cand timpul nu imi este prea bun prieten. 😀
Am să încerc și eu rețeta aceasta pentru prânz. Eu la micul dejun servesc doar fructe.
Dimineata nu prea as putea sa mananc asta, dar cred ca pentru pranz e ok.
O reteta usor de facut. Mie imi plac toate preparatele care contin ciuperci.
Ai venit la fix cu reteta asta, incerc sa mai variez.
Trebuie sa incerc si eu, mai ales ca am tofu in frigider, si nu am idei!
Arata super bine, abia astept sa o incerc, este foarte simplu de preparat si nu necesita timp mult!
Super reteta! Multumesc, a fost tare gustoasa!
O reteta foarte apetisanta:P.Si mie imi place tofu!
Arata foarte bine, doar ca as scoate tofu. N-am gasit o varianta sa-mi placa pana acum.
N-am mâncat niciodata tofu. As încerca de dragul acestei brânze 🙂
Pentru al meu mic dejun e cam mult de munca, dar ar merge pentru celelalte mese.
Am incercat reteta ta, arata foarte bine si salata a fost delicioasa.
super,imi place!
Aș vrea să menționez că poza seamănă cu rezultatul final, dar nu-mi aparține. Nu am avut răbdare să pozez preparatul final, mi-era prea poftă, așa că am luat poza de pe pixabay.com, însă vă asigur că era aproape la fel cu cel din poză la aspect, iar gustul chiar e delicios. Pe cât este de simplă această mâncare, pe atât de gustoasă este. Așa că poftă mare și vouă 🙂
Nu stiu ce gust are tofu, nu am incercat, dar sina tare bine reteta si arata bine in farfurie.
Ce bine arata totul!si este si sanatos!
Arata delicios. Mi-a făcut poftă. Trebuie să rețin rețeta asta 🙂