Roman pentru doamne, bun de citit și pentru domni

Carte: Roman pentru doamne
Număr de pagini: 240
ISBN: 978-973-724-488-8
Data publicație: 08.05.2015
Colecția: Strada Ficțiunii Contemporan
Categorii: Carte generală, Beletristică, Strada Ficțiunii

 

„Roman pentru doamne” este scris de autorul ceh Michal Viewegh care ne prezintă astfel povestea cu mult umor a două femei aflate în continua căutare a unor iubiți perfecți. Doar că cele două sunt mamă și fiică și nu reușesc să se pună mereu de acord în privința alegerilor pe care le fac atunci când vine vorba despre bărbați.
 
În timp ce Laura este redactor pentru o revistă dedicată femeilor, mama sa, Jana, este traducătoare liber-profesionistă și în restul timpului are grijă să evite cât mai mult bărbații cehi, deoarece experiențele din trecut au făcut-o să manifeste chiar ură față de aceștia. Ba mai mult, nici fiicei sale nu-i prea dă voie să aibă de-a face cu vreun ceh, cu toate că Laura nu e de acord și chiar îl iubește pe Oliver.
 
Se pare că pe lângă faptul că e ceh, Oliver are vreo 40 de ani și mai are și un trecut departe de ideal pe care Jana îl cunoaște prea bine și acest lucru nu pare a fi benefic iubirii dintre el și Laura, în vârstă de numai 22 de ani.
 
Romanul este scris la persoana întâi, povestea fiind relatată cum e văzută prin ochii Laurei, dar și printr-o serie de scrisori trimise acesteia de către Oliver, fiecare capitol având câte un scurt rezumat a ceea ce urmează a fi citit.
 
Cărţile lui Michal Viewegh au depăşit de mult timp graniţa literaturii. Înainte de a întoarce prima pagină, ştii că ai în faţă nu numai un text, ci, într-un anumit sens, o instituţie culturală.” – Miroslav Balaštík
 
Roman pentru doamne”, bun de citit și pentru domni, poate fi găsit în librării la prețul de: 29.90 RON, sau poate fi comandat online de pe all.ro, unde în prezent se află la prețul de: 22.42 RON.
 
Pentru mine este prima carte citită a unui autor ceh, însă pot spune că te captivează încă din primele pagini și îți stârnește curiozitatea de a sta cu ochii în poveste până la final.

21 thoughts on “Roman pentru doamne, bun de citit și pentru domni

  1. Pare sa fie o carte interesanta, numai buna de citit intr-o dupa-amiaza rece, cand oricum nu e vreme de plimbare. Poate ar trebui sa o comand si eu, ca oricum nu am citit (cred) nici un autor ceh pana acum. 🙂

  2. Pana acum nu am citit nici o carte a vreunui autor ceh, dar cartea recomandata de tine pare interesanta. Anul asta am o lista foarte lunga … sper sa le citesc pe toate.

  3. Nu stiu de ce, dar nu te cred ca nu ai citi pana acum niciun scriitor cehsi am sa-ti dau cateva exemple: Jaroslav Hašek, Franz Kafka, Milan Kundera, Karel Čapek.

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress