Ținutul de mână este cel mai fascinant ținut pentru orice îndrăgostit de suflet și poezie.

Câte ținuturi, atâtea povești, însă dintre toate, cel mai fascinant ținut este ținutul de mână. Și exact așa se numește și cartea pe care am primit-o azi în dar din partea autorului. Semnul de carte a fost și el inclus și mi se pare foarte drăguț.

Nici nu pot să exprim în cuvinte ce bucurie am simțit când am deschis plicul și am descoperit că pe cartea de poezii era și un mesaj cu autograf pentru mine. E prima dată când primesc o carte cu autograf. Și da, sunt entuziasmată.

Bineînțeles că nu am rezistat tentației și am răsfoit-o imediat ce am prins-o în mână. Iar prima poezie este chiar una sugestivă, potrivită cu titlul și este așa:

Există un ţinut unde curg
râuri lacrimale
săpând crevase
în palme
şi palmele se împreunează
în cascade de degete
şi degetele se împletesc
şi umplu cerul
cu porumbei de lână.
Cel mai fascinant ţinut este tinutul de mână
.”

Iubitorii de poezie sigur nu se vor mulțumi doar cu atât, dar vestea bună este că sunt 137 de pagini pline de poezie, iubire și visare, de unde putem citi frumosul.

Întreaga carte este o poezie despre iubirea sub toate formele sale și este numai bună pentru îndrăgostiți. Chiar poate fi un cadou potrivit pentru persoana iubită și după luna iubirii sau luna de miere. Că nu doar atunci se dau cadouri și iubire, ci ar trebui mereu.

Și eu cred că cel mai fascinant ținut este ținutul de mână și nu este doar un titlu.

Nu mă crezi? Înseamnă că nu iubești! Dar dacă iubești, sau și dacă doar îți dorești să iubeși, versurile acestea pot înseamna ceva și pentru tine:

Ce simplu și frumos ne putem declara iubirea, așa-i? Și câte poezii mai sunt în carte, toate ne conduc spre drumul magic al iubirii.

Mulțumesc, Le Mage, pentru acest dar.

20 thoughts on “Ținutul de mână este cel mai fascinant ținut pentru orice îndrăgostit de suflet și poezie.

  1. Subscriu. Într-adevăr să ții de mână iubita/iubitul e un lucru fascinant ce se regăsește evident între îndrăgostiți indiferent de vârsta. Da poeziile de dragoste sunt furmoase dar acum depinde, asta nu înseamnă că nu iubești pe cienva dacă nu îi spui poezii de dragoste să-ți manifești dragostea prin a spune poezii. Iar al doilea lucru ce pot să-l menționez este referitor la partea materiala. Din păcate nici dragostea numai e ce era odată. Acum se pune accent pe alte lucruri precum banii neglijându-se aspecte precum iubirea. Noțiunea de bani este împregnată în ADN-ul multora și e păcat să gândim așa total irațional.
    Toate cele bune
    Cosmin

    1. Nici mie nu mi-au prea plăcut în școală, până când… am început să le scriu 😀 Atunci au început să îmi placă și ale lui Bacovia chiar.

  2. Cred ca din ce in ce mai putini indragostiti autentici ne inconjoara, la fel ca si cititorii de poezie, din pacate. Da, mi-e dor sa merg pe strada tinandu-ma de mana cu omul iubit, sau sa vad doi tineri inlantuiti…!

  3. Eu nu suport sa vad lumea tinandu-se de mana pe strada, ma enervez din senin, iar daca se mai si saruta cu zgomot chiar ca imi ies din pepeni. Nu stiu sa explic. Mi se pare :scarbos: sa-si tina iubirea pentru ei, nu trebuie sa o arate in vazul lumii.

  4. Fascinant! Mie îmi place să îmi țin partenerul de mână/braț, poate este obișnuintă dar îl simt mai aproape… Important este să rămâi îndrăgostit… până la adânci bătrâneți 😀

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress