Durerile de rinichi ne dau bătăi de cap? Hai să bem ceai!

Durerile de rinichi

Despre durerile de rinichi am mai scris eu pe aici. Remedii încercate de mine, cum altfel? Dar ce crezi? Am mai aflat de unele ceaiuri care ajută și, deși nu le-am încercat, am zis să zic despre ele. Poate or fi benefice cuiva.

Și decât să ne certăm că nu am mai scris de mult, mai bine mă scuzați citind articolul. Că e interesant, nu de alta! Mai ales pentru cei care suferă cu ca… pardon, cu rinichii. Dar și pentru cei care n-au asemenea suferințe (încă).

Cunoaștem doar că rinichii sunt organe complexe și că dacă ei nu ar funcționa cum trebuie, organismul nostru ar avea de suferit. Ca să nu se întâmple asta, aliații trupului sănătos curăță toxinele și ajută la echilibrarea nivelului de electroliți, astfel stimulând producerea celulelor roșii. – Plecăciuni rinichilor!

Pentru a le oferi și noi la rândul nostru protecția cuvenită, poate ar fi util ca, din când în când, să bem ceaiuri menite să-i ajute să funcționeze optim.

Ori că suferim de dureri de rinichi, ori că nu, plantele medicinale sunt cele mai bune remedii pentru sănătate. Plus că sunt naturale. Mai bio ca bio, hihi!

Așadar, iată câteva ceaiuri pentru a stopa durerile de rinichi, sau a le preveni:

Durerile de rinichi trec cu ceaiul de păpădie

Pe cât de banală pare păpădia, pe atât de puternică este. Iar partea bună este că își demonstrează utilitate cu totul; adică e folositoare în întregime. Nu doar frunzele ajută în eliminarea toxinelor cumulate de organism, ci și tulpina sau rădăcina au proprietăți curative.

Cu toate că gustul ceaiului nu prea este încântător, recomandat e să fie băut. Pe lângă rinichi mai ajută și la digestie sau la problemele de piele, dar și la eliminarea surplusului de lichid din țesuturi. E, asta da treabă! Și pssst!, se poate îndulci puțin ceaiul, promit că nu zic nimănui.

Ceai cu coada calului (planta, bre!, nu animalul)

Până să se ia cineva de cratima nepusă la ceai, zic doar atât: vorbim în continuare de ce-au rinichii probleme și cum le putem ameliora, preveni, trata… de astea. În nici un caz de ce-ai tu cu coada calului.

Bun, acum că am lămurit situația (nu, bă! Mă-ta are cratimă. A mea n-a avut niciodată), putem trece la plantele noastre.

Cum ziceam, plata aceasta ce are nume confuz, dar nu e confuză, are proprietăți diuretice și ajută organismul să elimine rapid toxinele. Efectele sale sunt calmante, cicatrizante și anti-microbiene, fiind utilă în diverse afecțiuni.

Pentru durerile de rinichi și nu numai se recomandă o cură de șase săptămâni, însă ceaiul nu ar trebui consumat mai mult timp din cauza posibilelor efectele adverse. Știm doar că ce-i prea mult strică, oricât de bun ar fi.

Ceai de mătase de porumb

Da, nu sună delicios, dar pare să calmeze crizele de rinichi, ajutând, totodată, în infecțiile urinare și în cazul pietrelor la rinichi. Se recomandă a fi băut de 3-4 ori pe zi. Însă dacă sunt prea multe căni și cuiva nu-i place să bea atâta ceai, își poate administra remediul și sub formă de capsule.

Ceai de cozi de cireșe

Dacă v-ați plâns cumva că cireșele au fost scumpe și nu ați putut cumpăra, sper că măcar de cozi ați avut bani. Nu de alta, dar din cozile de cireșe se poate face un ceai numai bun de spart pietre. De eliminat pietrele de la rinichi am vrut să zic. Plus că de acesta nu mai are nimeni ce să zică. E aromat, conține vitamina C și este chiar renumit printre naturiști că ajută la prevenirea bolilor renale. Cu două-trei căni de ceai de cozi de cireșe pe zi, ați pus rinichii la punct.

Ceai de măceșe și scăpăm de durerile de rinichi

Ultimul din listă, dar nu cel de pe urmă, vine în atenția curioșilor cu un gust plăcut și miros ademenitor. Aflați că acesta este bogat în minerale și vitamine utile multiplelor afecțiuni. În timp ce imunitatea crește, iar detoxifierea are loc, pietrele la rinichi sunt, de asemenea, combătute.

Așadar, aceasta a fost parada ceaiurilor. De acum știți cum să jonglați cu ele astfel încât durerile de rinichi să vă dea pace. Totul ține de măsură și nu uitați: să ne întoarcem la natură!

Cred că încep și eu cu ceaiuri… hai, pe data viitoare! – (când o fi)


Sursa info: jurnalulnational.ro

Sursa foto: pixabay.com

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress