„Lucrurile simple sunt cele mai profunde”

Am citit acum câteva zile un articol, iar cum mie-mi place să citesc şi comentariile de după, am dat peste această frază: „Lucrurile simple sunt cele mai profunde” …şi mi-a dat de gândit… 
Da, m-am gândit la multe care, deşi la prima vedere sunt simple cuvinte sau simple obiecte, au totuşi o importanţă semnificativă dacă privim dincolo de aparenţe, dacă ne oprim un pic din a privi prin ochii fizici şi dăm voie sufletului să simtă, să descopere, să se bucure…
Este adevărat ca nu simţim toţi in acelaşi mod, nu vedem la fel, chiar dacă privim poate în aceeaşi direcţie. Uneori un lucru mărunt produce schimbări mari în gânduri şi în sentimente (de exemplu vizita unei persoane dragi într-un moment neaşteptat, sau o simplă floare primită în dar).
Dar de ce uneori nu putem aprecia ceea ce avem atunci cand avem? Se întâmplă adesea să vrem altceva mai bun, mai frumos, mai mare, mai mic etc, ignorând ceea ce este mult mai important pentru noi, fără ca măcar să ne dăm seama pe moment.
Deseori dăm vina pe destin, pe politicieni, pe cei din jur pentru nereusitele noastre, pentru lipsa de bani şi aşa mai departe, dar nu constientizăm că de fapt schimbarea în bine stă în noi înşine, în fiecare, nu în lucrurille exterioare care oricum sunt trecătoare. Şi poate chiar avem exact ceea ce ne trebuie dar refuzăm să observăm fiind prea preocupaţi de „mai bine”.
În general banii reprezintă o mare parte din probleme, dar asta din cauză că oarecum aşa alegem noi să fie, cand lucrurile ar putea fi mult mai simple dacă am realiza în mod conştient că:
– Fericirea nu se cumpăară cu bani, ci apare ca o urmare a propriei
decizii. 
– Viaţa nu se cumpără cu bani, este un dar de la Dumnezeu. 
– Iubirea nu se cumpără cu bani, se naşte în sufletul celor care vor s-o
simtă şi s-o ofere. 
Ceea ce este cu adevărat important nu se cumpără cu bani, vine din suflet şi pentru suflet. 
Ce fericiţi am fi cu toţii dacă fiecare dintre noi s-ar schimba în bine,
dacă în loc de ură, egoism, minciună, şi-ar face loc bunătatea,
credinţa, iubirea şi adevărul.
Să învăţăm să gândim pozitiv, să luăm mereu partea bună a lucrurilor. În loc să ne plângem, să multumim pentru ceea ce avem şi, dacă putem, să incercăm să-i ajutăm şi pe cei care au mai puţin decât noi. Uneori chiar şi o vorbă bună poate fi foarte importantă pentru cineva.
Eu încă mai cred în bunătatea oamenilor şi consider că toţi avem părţi bune
şi rele, important e să vrem sa le explorăm pe cele bune. 
Consider că prin gândirea pozitivă şi credinţa în Dumnezeu, ne putem schimba viaţa şi putem contribui astfel la crearea unei lumi mai bune.
Chiar îmi doresc să văd oameni frumoşi în adevăratul sens al cuvântului şi vreau să văd cum lucruri aparent simple pot schimba lumea.

4 thoughts on “„Lucrurile simple sunt cele mai profunde”

  1. Si eu imi doresc acelas lucru, draga Iasmina ! Imi doresc sa vad oameni mai buni, mai intelepti si mai iubitor, iar asta ii va face frumosi in adevaratul sens al cuvantului…

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress