Timpul trece… Nu ar trebui să mai facem asta!

De oamenii care nu se bucură să ne aibă în viața lor, nu ar trebui să ne fie dor și nu ar trebui să le oferim timpul nostru prețios și ireversibil.

Timpul este mai valoros decât aurul și ar trebui împărțit doar cu cei care îl oferă pe al lor la schimb cu aceeași bucurie, nu irosit cu oameni ce dau jumătăți de măsură doar atunci când ei vor.

Nu ar trebui să ne pierdem vremea cu oamenii care nu sunt dispuși să-și petreacă timp cu noi.

Ar trebui să prețuim mai mult timpul nostru, fiindcă pe cât este de valoros, pe atât este de limitat.

De aceea ar trebui să fim atenți cu cine alegem să ne cheltuim timpul rămas și față de cine investim sentimente, căci nimic nu se pierde, totul se transformă… În praf de fluturi… și tot ce contează până atunci e ce fel de fluturi am fost…

Iar fiindcă fluturii trăiesc doar o zi pe pământ, nu ar trebui să le irosim zborul cu staționări inutile prin viețile celor care nu apreciază sau celor care nu oferă la rândul lor bucurie și timp.

20 thoughts on “Timpul trece… Nu ar trebui să mai facem asta!

  1. Da, corect. Dar nu ai ce sa faci, conform multor teorii timpul s-a comprimat, nu mai este ca inainte. iar 24 de ore pe zi nu ne ajung. Dar cred ca e loc pentru toate fara probleme daca stii cum sa gestionezi toate activitatile. Asta tine numai de noi. Eu sunt sigur ca fiecare dintre noi nu ar mai trebui sa invoce aceleasi ,,clisee” ,,nu am timp bla bla” pentru ca timp iti gasesti.

  2. Pe langa faptul ca timpul e pretios si ar trebui petrecut doar cu persoanele dragi, mai exista si problema ca nu stim sa il valorificam. La ce ma refer? Putem investi mult mai mult in noi, sa facem ceea ce ne-am propus acum cativa ani si nu am mai reusit, sa invatam sa patinam/jucam baseball – orice alta activitate pe care am amanat-o din lipsa timpului, poate.

  3. Adunam oameni in viata noastra, ii pretuim, dar nu intotdeauna e reciproc sentimentul. Asa ca trebuie sa avem curaj sa renuntam la ce e toxic in viata noastra!

  4. Probabil ca in adolescenta si in prima parte a tineretii, nu prea tinem cont de astfel de sfaturi, nu simtim trecerea timpului si nu ne facem prea multe griji. Abia mai tarziu intelegem aceste lucruri si ne pare rau ca descoperim asta abia atunci

  5. sa stii ca aici sunt de acord cu tine. clar nu are rost sa ne pierdem vremea cu lucruri inutile si oamenic are nu ne vor. mai bine sa ne axam pe lucruri frumoase, pe cativa oameni pretiosi si cam atat!

  6. „Ai aflat multe despre fluturi, în toţi aceşti 20 de ani de când nu ne-am văzut, şi totuşi… ţi-a scăpat ceva esenţial: fluturii nu se aşează pe flori ofilite.” Chris Simion

  7. Timpul este dusmanul si prietenul nostru. Este important sa ne bucuram de fiecare moment si persoana la momentul potrivit.

  8. Am citit pe un blog, si nu mai stiu exact care, un citat care m-a marcat. Am cautat pe google si nu l-am gasit, dar se potriveste perfect.
    Cica in timpul vietii pierdem secunde bune din viata noastra pe nimicuri si cand suntem la batranete, cerem macar o secunda din viata ….

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress