Airsoft-ul – un sport ce prinde tot mai mult în România

airsoft-ul

Mai puțin practicat, airsoft-ul începe să ia amploare și în România. Pasionații de luptă au acum ocazia să-și consume energia într-un loc sigur, folosind replici ale echipamentelor militare și pistoale airsoft ce le imită perfect pe cele reale. Gloanțele sunt înlocuite cu bile de plastic ce nu rănesc participanții la joc. Acțiunea are loc în spații amenajate special, ori în locuri în care nu mai sunt decât ruine.

Deși armata obligatorie nu mai este de mult obligatorie, dorința de luptă a bărbaților a rămas parcă la fel de mare. Iar acum ei pot face asta în siguranță nu doar din fotolii, cu ochii lipiți de ecrane. Pot simți adrenalina pe viu, cu tot corpul și sufletul la un loc – alergând mult, depășind obstacole, căci nu e vreme de stat acasă dacă vrei să câștigi lupta. Airsoft-ul vine în întâmpinarea spiritului de aventură tocmai din Asia și provoacă oamenii să scape de stres prin împușcături.

Jocul a fost inspirat din pasiunea colecționarilor de arme care nu mai aveau voie să dețină unele reale și astfel au început să achiziționeze replici cât mai fidele ale acestora.

Armele de airsoft sunt utilizate în jocuri, dar și de diverși oameni care colecționează, se joacă, ori le folosesc pentru reconstituiri militare, în armată sau în poliție, pentru operațiuni tactice etc.

În rândul tinerilor, mai ales, curentul prinde. Și fie că misiunea constă în capturarea steagului inamicilor, ori că trebuie să reconstituie un război din trecut, sau pur și simplu să facă un antrenament ca în armată, temele sigur vor fi duse până la capăt cu succes. Bineînțeles, cu echipamentul potrivit misiunii respective.

Strategie, siguranță, distracție și fairplay – asta înseamnă Airsoft-ul

Și nu doar atât: cei care duc dorul armatei (sau nu), pot profita de disciplina militară solicitată, totul fiind cât mai aproape de real. Mișcarea multă și strategiile nu vor putea lipsi din joc, astfel plictiseala nemaiavând nicio șansă de supraviețuire.

Iar pentru ca lucrurile neplăcute să poată fi evitate, trebuie ținut cont de regulile de folosire ale armelor Airsoft6 și nu numai. Plus că responsabilitatea nu trebuie deloc neglijată, chiar dacă nu sunt arme reale pe masă.

Așadar, iată ce trebuie avut în vedere:

Să nu porți arma la tine oriunde mergi. Ea nu este un accesoriu, fie reală sau nu, și poate speria oameni din jur. Dacă lași impresia că replica nu e replică… nu vreau să știu în ce belele ai putea intra. Unele farse au lăsat lacrimi în urmă în loc de zâmbete. Așa că nu e de jucat cu arma. Decât în locurile care sunt destinate acestui scop, așa cum am zis mai sus.

Apoi, mereu trebuie să verifici înainte dacă arma funcționează, dar mai ales să nu uiți niciodată de ochelarii de protecție când joci.

Acestea fiind spuse, airsoft-ul este jocul oamenilor mari, bărbaților care nu și-au pierdut spiritul aventuros și copilul din ei, dar și celor ce vor să încerce noi senzații. Să iasă din zona de confort și să scape de stres și griji pentru câteva ore. Te bagi?!

15 thoughts on “Airsoft-ul – un sport ce prinde tot mai mult în România

  1. Am fost si eu la cateva „partide”. Nu cred ca exista alta activitate outdoor care sa iti ofere mai multa adrenalina ca airsoft.

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress