Rochii de vară – cum le putem alege în funcție de siluetă

rochii de vară

sursa foto

În sfârșit vara e aici și noi avem de-acum ocazia să ne îmbrăcăm mai lejer. Printre piesele vestimentare preferate în acest sezon, sigur se află și o mulțime de rochii de vară. Care mai de care mai colorate și mai vaporoase, menite să fie plăcute ochiului, dar și practice.

De plăcut, ne plac, însă știm noi să alegem rochia potrivită siluetei pe care o avem?

Cu orice vom alege să ne îmbrăcăm, trebuie să ținem cont că silueta fiecăreia dintre noi se încadrează într-un anumit tipar

Poate că unele dintre noi știu prea bine ce li se potrivește și ce nu. În schimb, celor care nu sunt sigure ce și cum ar trebui să poarte, rândurile de mai jos le-ar putea fi de folos.

Rochii de vară – în funcție de forma corpului

– Silueta tip măr

Acest tip de siluetă se observă printr-un trunchi vizibil mai mare ca partea de jos a corpului. În acest caz, trebuie purtate piese vestimentare care să subțieze partea de sus a corpului, dând impresia de talie.

O rochie cu croi drept, care să alungească trupul, ar putea fi o variantă de luat în seamă. Dar, atenție! Curelele ar trebui evitate.

– Silueta tip pară

Ea ne este descrisă ca având coapse rotunjite, posterior plin, talie definită, îngustarea umerilor, iar cu linia bustului mai mică decât cea a șoldurilor.

Pentru acest tip de siluetă, recomandate sunt ținutele care evidențiază partea superioară a trunchiului, în felul acesta atenția asupra bazinului fiind evitată.

Obiectivul urmărit în acest caz ar fi crearea iluziei umerilor mai lați și bustului mai mare. Rochia cu pliuri în zona bustului și mânecile căzute poate ajuta la obținerea efectului dorit.

– Silueta tip rectangular

Tipul acesta de siluetă se caracterizează printr-o formă dreaptă, cu puține curbe, dar având proporții echilibrate. Bustul și posteriorul sunt mici spre medii, șoldurile sunt înguste, spatele lat și talia mai puțin evidențiată. De asemenea, mâinile și picioarele sunt lungi și subțiri.

În cazul acesta, recomandate sunt pliurile, decolteurile rotunde, iar centurile să fie de nelipsit când vine vorba de accesorii. Rochiile de vară, împreună cu accesoriile menționate, ar trebui să facă senzație în acest anotimp.

– Silueta tip clepsidră – preferata rochiilor de vară

La acest tip de siluetă visează multe dintre noi, aspectul ei fiind foarte feminin și echilibrat. Cele care se încadrează în acest tipar, au formele bine proporționate, talia bine definită, iar linia bustului le este egală cu cea a posteriorului.

În modă, aceasta se consideră printre cele mai permisive siluete. Prin urmare, e nevoie doar de o rochie cu imprimeu bogat și gata, în orice împrejurare suntem salvate. Sau sunteți, mai degrabă.

Eu încă mă uit la rochii de vară potrivite mie și da, imprimeurile îmi plac! Ce dacă nu am 90-60-90? Ceva-ceva tot oi găsi. Mai-ales acum, că știm cum stăm cu alegerile în funcție de trupul din posesie.

Chiar, tu ce rochii de vară ai ales să porți anul acesta? Din ce tip de siluetă crezi că faci parte? Și cum îți faci alegerile astfel încât să fii sigură că nu dai greș cu ținuta?

 

4 thoughts on “Rochii de vară – cum le putem alege în funcție de siluetă

  1. Cred ca este important sa inveti sa-ti cunosti corpul si sa vezi ce te avantajeaza cel mai bine. Eu am aflat destul de tarziu aceste detalii, dar, prin incercari diverse, am aflat ceea ce este potrivit pentru mine

  2. Mi-as dori ca femeile sa poarte mai mult rochii, dar si sa le aleaga pe cele potrivite siluetei si ocaziei.

  3. Am o silueta clepsidra, asa ca ma avantajeaza aproape toate modelele de rochii, in schimb sunt scunda si ma orientez mai mult pe rochii care-s maxim pana la genunchi, altfel ma pierd in ele :))

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress