Parfum original? 5 metode să aflăm dacă e sau nu

parfum

Cam tuturor cred că ne plac parfumurile, însă nu cred că ar vrea cineva să arunce banii pe fereastră plătind ceva ce pare bun și să nu fie. Cum există atâtea site-uri de unde putem comanda parfumul dorit la un preț redus, trebuie să ne asigurăm că este, într-adevăr, o investiție bună, nu? Că doar nu ne-or da pe noi banii afară din casă… Însă nici faptul că profităm de reduceri nu trebuie să ne facă să aruncăm finanțele pe o apă de ploaie în loc de parfum.

Dacă se spune că un parfum este original, păi original să fie!

Nu ne mai păcălesc ei pe noi așa ușor, căci acum există și câteva metode să aflăm dacă e sau nu cum se prezintă. Și asta mai ușor decât crezi.

Așa că iată cum aflăm dacă un parfum este original sau nu

1. Verificăm prețul

În primul rând, ca să aflăm dacă un parfum este original sau nu, trebuie să ne uităm la preț.

Da, o fi reducere, însă dacă prețul de pe site este cu mult scăzut față de cel din magazinele specializate, nu e prea ok. Poate fi un chilipir și la propriu și la figurat, nefiind ceea ce cauți dacă vrei un miros persistent pentru un timp îndelungat.

     2. Agităm parfumul

Apoi, un parfum original nu face spumă niciodată, când îl agiți. Dacă un parfum este original, acesta formează doar câteva bule care se vor risipi în cel mult zece secunde.

3. Verificăm ambalajul

Ambalajul unui parfum este și el important pentru a deosebi un conținut original de unul contrafăcut.

Aici trebuie să observăm dacă sticla parfumului joacă în cutie, căci dacă joacă, e de rău. Cel original are un suport ce ține recipientul fix, spre deosebire de copie, care, de multe ori, nu are așa ceva.

4. Testăm persistența parfumului

Apa de parfum ar trebui să reziste în jur de opt ore. Asta, sigur, în funcție și de concentrația sa și de ph-ul pielii persoanei care-l utilizează. Precum și de felul în care fiecare dintre noi interacționează cu aromele aflate în compoziția parfumului.

La unele persoane poate să persiste mirosul mai mult decât la altele, fiind vorba, clar, despre același parfum.

5. Facem testul cu oglinda

Acum, ca să ne lămurim și mai mult dacă am achiziționat un produs original sau nu, putem face și testul oglinzii astfel:

  • luăm o bucată parfum și dăm o pulverizare mică-mică pe oglinda preferată, după care… așteptăm. Hai că nu mult, cam zece minute așa. Apoi verificăm.

Dacă a rămas pe oglindă o pată ceva mai uleioasă, e clar că am făcut o investiție bună și că ne-am ales cu ce căutam la preț redus. În schimb, dacă puful aplicat s-a evaporat, la revedere!, am aruncat banii pe ceva contrafăcut cu pretenții de VIP.

Concluzii și alte informații:

Dacă un parfum este original, acesta conține uleiuri esențiale de parfum (care, însă, nu sunt aceleași cu uleiurile esențiale utilizate în aroma-terapie). Și se va aplica direct pe piele unde va lăsa, de asemenea, o urmă puțin cremoasă, fiind astfel nu doar testul oglinzii, ci și al pielii.

Parfumurile contrafăcute nu sunt recomandate, pentru că ele pot provoca reacții adverse, începând de la iritații și alergii până la fisuri și cruste. Mai ales în sezonul cald, când și transpirația poate contribui la intensificarea simptomelor neplăcute ale pielii.

Deci dacă un parfum de firmă este la jumătate de preț, s-ar putea ca și conținutul să fie contrafăcut și poate mai bine ar fi să așteptăm până când ne vom permite un parfum „de fițe” întreg. Cu tot cu preț și garanție, nu? Că doar n-o fi foc să așteptăm câteva luni pentru un parfum bun. Zic și eu, nu dați cu roșii!

32 thoughts on “Parfum original? 5 metode să aflăm dacă e sau nu

  1. Punctul nr 1 nu se verifica..pentru ca majoritatea care stiu ca este un parfum contrafacut nu-I va scadea pretul tocmai pentru a nu pune vreo indoiala in ceea ce priveste autenticitatea parfumului.

  2. Păi ce ? Poți să il testezi inainte ? Numai după ce îl cumperi poți sa stii dacă e original sau fake . Dar e cam târziu atunci ca deja ai dat banii

  3. Multumim pentru sfaturi. Vad ca cu trecerea timpului apar din ce in ce mai multe metode pentru a depista daca un parfum este fake sau original. Nu ma plang, chiar imi convine. 🙂

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress