Succes – insucces. Ce înseamnă să ai succes în zilele noastre

Multă lume vorbește azi despre succes. De la cum să ai, cum să îl păstrezi și până la a-ți spune de ce tu nu îl atragi… Mulți încearcă să te învețe ce și cum să faci.

Clar sunt anumite metode, sunt pași de urmat și BUM! Ai succesul garantat! Dacă aplici sfaturile întocmai, evident. Dar oare chiar atât de simplu e să ai succes? 

Sunt sigură că sunt oameni care au pășit pe urmele succesului. Și deși au respectat totul „ca la carte” nu l-au atins. Sau dacă l-au atins, nu au găsit și împlinirea sperată.

Însă ce înseamnă să ai succes?

Să fii un om de afaceri? Să ai bani, mașini, case? Să ai o familie? Să îți urmezi o pasiune? Ce înseamnă succesul pentru tine?

Spuneam mai sus că unii oameni, deși urmează o rețetă clară a succesului, nu reușesc să îl aibă.

Și asta, cred eu, se întâmplă din două cauze: fie își pierd motivația și renunță chiar în fața pragului, fie urmează pașii altora spre succes și ceea ce obțin nu se pliază visurilor proprii. – Sau poate de teamă să nu greșească nici nu încearcă măcar, cu toate că le-ar plăcea să fie în vârf.

Poți avea succes fără să pară a fi, sau poate părea fără a te împlini

Cred că ar trebui să stabilim întâi ce înseamnă succesul pentru noi și ce ne motivează să vrem să ajungem în acel punct. Dacă vrem doar beneficiile, dar nu și munca până acolo, nu e un punct de pornire bun. Nici dacă e la modă și alții reușesc, nu e o garanție că și noi vom reuși. Mai ales dacă e doar ceva „bănos” și în rest neplăcut.

Să luăm în considerare că pentru fiecare a avea succes înseamnă altceva. Unii vor carieră, alții vor bogăție, alții doar viață de familie și așa mai departe. Ideea e că fiecare vede succesul în felul său și niciunul nu e greșit. Nu există un singur standard pentru succes. Nici nu trebuie să ne luăm după vecini.

De exemplu, dacă vrem un copil doar pentru că e vârsta, că toată lumea are și noi rămânem de căruță… Sau pentru o cană de apă la bătrânețe… Poate ar trebui să mai reflectăm puțin asupra acestui lucru. Ăsta nu e un succes! Decât dacă tu simți că este. Într-adevăr adică! Nu că așa se face sau din nevoia de a primi apoi recunoștință sau laude. La fel e și în cazul carierei. Important e să faci ce îți place, altfel vei fi frustrat și sărac. Cu bani sau fără. Căci, nu-i așa, chiar și bogații mai plâng.

Dacă alții au succes în ceva, nu e musai să ai și tu în același lucru. Important e să ai succes în ce vrei tu. Și să ai timp să te bucuri de viață, că doar una ai!

Pentru mine asta ar fi cheia succesului: bucuria de a trăi cum simt. – Fericirea.

Pentru tine ce înseamnă să ai succes?

10 thoughts on “Succes – insucces. Ce înseamnă să ai succes în zilele noastre

  1. Succesul este o stare individuala care are semnificatii diferite pentru fiecare din noi, se reflectata atat in interior cat si la exterior. Mai intai ai avut visul ce ti-a aprins imaginatia. Apoi ti-au venit ideile prin care-ti poti infaptui visul. Ideile te-au indeamnat la actiune, ai depus multa munca, ai facut totul cu pasiune si acum ar trebui sa urmeze realizarea visului. Si totusi succesul e departe de tine. Ce-i de facut? Depinde. Poate te afli pe o “banda de alergat hedonica”.

  2. Ai mare dreptate, succesul trebuie sa fie in ce-si doreste fiecare, nu in ce au reusit ceilalti. Pentru mine sa imi tin familia fericita este un succes. 🙂

  3. Ai mare dreptate. Pentru fiecare dintre noi succesul inseamna altceva, pentru unii cariera, pentru altii bani iar pentru mine de exemplu, e un succes sa reusesc sa fac ce imi propun si sa fiu fericita alaturi de cei dragi.

  4. eu cred ca succesul e relativ si depinde doar de tine cum il percepi. da, unul poate considera ca banii reprezinta succesul. altul, iubirea. pentru mine, succesul inseamna o viata frumoasa, pe care pot spune ca o am. sunt implinita asa cum sunt, desi nu am nici palate, nici masini, nici cine stie ce lucruri nemaivazute

  5. Fiecare vede succesul in felul lui. Important este ce teluri iti propui pentru a le putea atinge. Daca tintesti prea sus, posibil sa te bucuri de un real esec toata viata

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress