Miracolul Divin nu e doar un film, e mai mult de atât

Mi-am început dimineața cum nu se poate mai bine: cu energie pozitivă și iubire. Ce mi-a declanșat starea de bine? Un film. Un banal film, ai putea crede. Doar că nu e deloc așa. Miracolul Divin mi-a dat un refresh la suflet.

Povestea în sine are un subiect cunoscut și controversat în același timp. Nu este acceptat de toată lumea. Însă eu îl simt. Pot să spun că dincolo de a viziona „un basm”, cum ar putea crede mulți, am văzut mai mult de atât. Pur și simplu mi-am lăsat inima să simtă și cugetul să creadă. Și a crezut.

Cum spune Einstein, care e citat și în peliculă by the way: dacă crezi, totul poate fi un miracol. Acesta e unul dintre cele două moduri în care ne putem trăi viața. Celălalt e să credem că miracolele nu există, ceea ce, din punctul meu de vedere, ar fi trist.

Eu am văzut Miracolul Divin online, fără să-l descarc, fiindcă eu nu descarc filme. Calitatea imaginilor nu este una excelentă. Cel puțin în varianta găsită de mine. Dar nici nu contează asta. Important este mesajul.

Pur și simplu, în viață e mai mult decât ceea ce pare. Miracolele vin de unde nici nu te aștepți și se potrivesc atât de bine împreună, încât totul iese perfect. Miracolul Divin se împlinește celor ce cred și îi poate atinge și pe cei ce nu. Eu asta am înțeles de aici.

Povestea stă cam așa: Anna, în vârstă de zece ani, suferă de o boală a stomacului foarte rară ce o condamnă la moarte. Mama ei, Christy, umblă cu ea peste tot pentru a-i căuta salvarea și pe parcurs ea își pierde credința.

Atunci când nimeni nu mai spera, se întâmplă un accident grav cu fetița în urma căruia minunea se întâmplă. După tragedie, Anna este vindecată miraculos, lăsând toți medicii muți de uimire. Însă ce m-a impresionat pe mine a fost cum toate lucrurile s-au așezat și cum toți oamenii au lucrat împreună, fără să știe, și au contribuit la schimbări esențiale. Un moment impresionant a fost când, în clipele disperate, mama începe să se roage și mulți oameni i se alătură, după care urmează ceva incredibil. Plus anumite schimbări asupra unora ce nu cred în asemenea lucruri.

Miracolul Divin (sau Miracles from Heaven) este un film bazat pe fapte reale, apărut în 2016 și se încadrează în genurile: dramă, mister. Iar eu consider că este util pentru oricine vrea să privească mai mult decât ceea ce se vede. Fiindcă imposibilul chiar devine posibil… și nu vreau să spun mai mult. Așa că, vizionare plăcută!

21 thoughts on “Miracolul Divin nu e doar un film, e mai mult de atât

  1. Ma bucur ca si-a revenit fetita din viata reala, dar nu pot sa nu ma gandesc ca la fel de bine cum s-a vindecat, poate sa se imbolnaveasca iar. Nu as putea sta linistita fara sa stiu de ce s-a vindecat, ce a facut, ce trebuie facut ca sa nu revina boala si tot asa. Sunt cam negativista eu de felul meu.

  2. Cred ca fiecare om are nevoie sa creada in ceva pentru a merge mai departe. Depinde de fiecare in parte cum percepe ceea ce i se intampla si cum intelege ceea ce s-a intamplat.

  3. Nu stiam de existenta acestui film, in ultimul timp nu prea am avut timp de vizionat filme, iar daca reuseam sa vad ceva, alegeam o comedie.

    Pari foarte incantata de film asa ca o sa il adaug si eu pe lista mea cu filme pe care trebuie sa le vizionez.

  4. L-am vazut si eu de curand, a rulat la HBO, este impresionant si am trait fiecare emotie alaturi de protagonisti. Initial nu am vrut sa-l urmaresc, nu m-a atras titlul, dar m-a captat faptul ca este bazat pe o intamplare adevarata.

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress