Salată de vinete – vegană, sau de post – varianta mea

Salată de vinete de post

Nu mai știm ce să mâncăm sau pur și simplu vrem ceva rapid, gustos și sănătos, dar simplu de făcut? În acest caz, poate o salată de vinete ar fi exact ceea ce trebuie pentru papilele gustative pofticioase. 

De altfel, potrivită chiar pentru perioada în care ne aflăm. Ori cea imediat următoare, de ce nu?

Cum unii dintre noi sunt în post, iar eu oricum așa mănânc mereu de câțiva ani în coace, mă gândeam să recomand o variantă poate un pic mai sănătoasă și/sau mai ușoară a acestui preparat.

Când pofta de ceva bun își face apariția, așadar, iată a mea opțiune culinară vegană:

Salată de vinete, de post. Rapidă, gustoasă, ușor de pregătit

Se ia o vânătă (sau mai multe, dacă vreți o salată pentru mai mult de două persoane), un avocado, jumătate de lămâie, ulei de măsline (sau de care preferați). O ceapă mare, am avut eu. Și sare după gust.

Mod de preparare – salată de vinete, varianta vegană

Vânăta, se coace, se curăță și se toacă, normal! Se adaugă ceapa mărunțită peste.

Într-un alt bol, se pisează un avocado, peste care se stoarce puțină lămâie și se amestecă bine. După care, se adaugă uleiul și sarea și continuăm amestecarea pastei de avocado până ce se obține o consistență cremoasă. – Un (alt)fel de maioneză, aș zice.

Apoi, se încorporează împreună cu vânăta și ceapa, pregătite în prealabil, și se mai potrivește de sare, dacă este cazul.

Astfel, se obține a noastră salată de vinete vegană (sau de post, depinde cum preferați să-i spuneți).

Dintr-o vânătă medie și un avocado, plus o ceapă, au ieșit cam două porții și un pic. Cantitățile rămân, totuși, la alegerea fiecăruia, în funcție de numărul persoanelor de la masă. 

Preparatul a fost foarte gustos și mi s-a părut ușor de „gătit”, având în vedere că aveam deja vânăta coaptă, păstrată la frigider.

Personal, aș fi vrut să încerc să o asezonez cu niște fulgi de drojdie inactivă, însă nu am mai avut. În schimb, mi-a plăcut împreună cu roșiile cherry adăugate la final.

Cu alte cuvinte, ingrediente puține, așteptări gastronomice îndeplinite!

Adevărul e că îmi stătea în gând de ceva vreme să îmbin în acest fel toată treaba. Ba chiar mă întrebam dacă îmi va plăcea rezultatul final. Se pare că da, combinație reușită, potrivită gustului meu.

Dacă doriți să încercați, de asemenea, nu-mi rămâne decât să vă urez: Poftă bună!

Iar după, poate găsiți voi ceva de comentat… Despre cum vi s-a părut recomandarea culinară, evident!

Mersi și pe curând!

Puteți lăsa comentarii prin email, Facebook, Twitter ori WordPress